A. Butkevičius tiki referendumo dėl dvigubos pilietybės sėkme

Tinkamiausias būdas išspręsti

A. Butkevičius atmetė teiginius, esą dėl šio klausimo nesitariama su išeivija.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
A. Butkevičius atmetė teiginius, esą dėl šio klausimo nesitariama su išeivija.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:27 AM

A. Butkevičius atmetė teiginius, esą dėl šio klausimo nesitariama su išeivija, kuri tvirtina, kad dviguba pilietybė turėtų būti įtvirtinta įstatymu, nes referendumas, žmonėms nesusirinkus prie balsadėžių, neįvyks.

„Žinote, aš esu iš tų politikų, kuris moka gerai išgirsti, klausyti ir visą laiką priimu kitą nuomonę. Konstitucinio Teismo teisėjai yra pasakę, kad šitą klausimą galima išspręsti tik referendumu“, - antradienį interviu LRT radijui kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Pasak jo, jeigu šiuo klausimu norima tam tikrų spekuliacijų bei jo vilkinimo, tuomet galima „dalyvauti politiniuose niuansuose“. A. Butkevičius pabrėžė esąs realistas ir kaip patį teisingiausią kelią įvardijo referendumą.

„Ir aš tikiu, kad žmonės ateis ir susirinks. Aš šiuo klausimu diskutavau su Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke Los Andžele, taip pat buvau visiškai neseniai Čikagoje susitikęs su didžiausia lietuvių bendruomene, esančia JAV. Visada iš diskusijų turi gimti pasiūlymas ir turi būti pasiūlymas toks, kad atneštų teigiamą rezultatą“, - pažymėjo Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad idėją organizuoti referendumą dvigubos pilietybės klausimu palaiko ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, tačiau šalies vadovė pabrėžia, kad tokiam referendumui būtina atsakingai pasiruošti ir išvengti bet kokių manipuliacijų.

Savo ruožtu Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė referendumą, kuriame šalies piliečiai apsispręstų dvigubos pilietybės klausimu, yra siūliusi surengti kartu su 2016 m. Seimo rinkimais. Tokiai minčiai pritaria ir valdančiosios koalicijos partnerių lyderiai - Premjeras Algirdas Butkevičius ir „tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas.

Diskusijos dėl dvigubos pilietybės suaktyvėjo neseniai paaiškėjus, kad iš Lietuvos sporto žvaigždės Žydrūno Ilgausko, turinčio dvigubą - Lietuvos ir JAV - pilietybę atimama Lietuvos Respublikos pilietybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.