Ką paveldės naujas Turizmo departamento vadovas?

Gruodį Valstybinis turizmo departamentas turės naują vadovą. O laikinai jo vairą laikantis Juozas Raguckas galės atsikvėpti. Naujam direktoriui jis galės perleisti ir būsimų bankrotų žvejojimo tinklą, ir mikrofonus, į kuriuos reikia aiškintis dėl jau įvykusių. O bankrotų bus – J.Raguckas tai pažadėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Nov 18, 2014, 4:12 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:23 AM

Galima tik nujausti, kaip dabar gyvena Valstybinis turizmo departamentas. Dirbti tvyrant laikinumo dvasiai - nepaprasta. Telieka pasidžiaugti, kad J.Raguckas pingpongo nežaidžia ir kaltės kamuoliukų savo pirmtakei, kuri iš viršininkės tapo patarėja, nemėto. Esą tai ji pražiūrėjo dar vieną - „Plius Travel“ - bankrotą.

Kažin ar ramūs ir tie penki kandidatai, kurie iki lapkričio 10-osios jau pateikė paraiškas, o jų kandidatūras tikrina Ūkio ministerija. Juk pastarosiomis dienomis šis postas tapo ne itin patrauklus.

Kita vertus, ne itin viliojo jis jau vasarą, kai į bankroto liūną nugarmėjo „Go Planet Travel“. Ir tuometinė departamento vadovė Raimonda Balnienė tik skėsčiojo rankomis kalbėdama apie priežastis. Vėliau apkaltino savo pavaldinius aplaidumu.

Ir visuomet pabrėždavo, kad dėl prieš tai buvusio bankroto - „Star Holidays“ - į ją šiukštu negalima mėtyti kritikos iečių, mat ji 2010-aisiais vairuoti turizmą pradėjo keliolika dienų po to, kai sustabdyta „Star“ veiklos licencija.

Na, negalima, tai negalima. Tačiau kaip už reikšmingą pamoką, savotišką darbinį krikštą juk galima būtų padėkoti? Tačiau geriau būtų buvę išmokti pamoką, kad paskui visokie „Go Planet“ ir „Plius Travel“ nenutiktų. Nors įtempto darbo ir savaitgalį, ir iki paryčių egzaminą Turizmo departamentas išlaikė: lėktuvus strigusiems svetur lietuvių turistams sužvejojo.

Visiškai sutinku, kad departamentui stinga įrankių, teisių ir laisvių iš esmės čiupti už pakarpos tuos, kurie, dievaižin, kokias piramides stato ir turistų pinigus į kišenę kraunasi. Tačiau juk reikalavimų griežtinimo startą buvo galima skelbti ir anksčiau?

Na, bet galiausiai jis buvo duotas. Ir dabar turizmo įmonės bus kur kas griežčiau tikrinamos, o to, anot J.Ragucko, gali neatlaikyti apie 30 proc. dabar veikiančių bendrovių.

Bravo. Duokdie, kad atsisijotų tie, kurie nei pinigų, nei rizikų suvaldo. Duokdie, ir kad naujasis Turizmo departamento vadovas, dar net nesėdęs į savo postą, pirmiausia išstudijuotų žemę po kojomis sujudinusius bankrotus. Ir kad jų herojų pavardes atmintinai išmoktų, prieš raitydamas parašą naujame veiklos pažymėjime.

Ir dar vienas mažas patarimas, jei nesupyksite, būsimasis vadove, niekada nepulkite aklai kaltinti savo pavaldinių, kai jums valdžia tėkštelės papeikimą. Tiesiog negražu.

Kažkaip nepadoru. Juk motina nerėkia, kad tai jos vaikas kaltas, kai tas išdaužia kaimyno lango stiklą, o atsiprašo ir paėmusi sūnų ar dukrą už rankos tyliai kiūtina kuopti duženų ir kamšyti savo nevykusio auklėjimo ar priežiūros spragų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.