Partija rado naują kėdę perbėgėliui M. Kuklieriui

Jei saviškį nesėkmingai įtupdai į aukštą postą, nereikia spjauti ir į žemesnį. Taip „darbiečiai“ sėkmingai tęsia statytinių aprūpinimą šiltomis vietomis savo kontroliuojamų ministerijų valdose.

Su konservatoriais atsisveikinusį M.Kuklierių dabar globoja „darbiečiai“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Su konservatoriais atsisveikinusį M.Kuklierių dabar globoja „darbiečiai“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

Nov 18, 2014, 7:52 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:54 AM

Buvęs Darbo partijos žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius, galimai patekęs į juodąjį sąrašą ir vasarą praradęs postą per šių aukštų pareigūnų keitimo vajų, vėl turi darbą.

Šis veikėjas tapo Žemės ūkio ministerijos kontroliuojamos Valstybinės augalininkystės tarnybos, kuriai vadovauja pagarsėjusios „darbietės“ parlamentarės Vitalijos Vonžutaitės sutuoktinis Sergejus Fedotovas, vyriausiuoju patarėju.

Šios pareigybės kategorija – A-17 – tik laipteliu žemesnė nei kurios nors ministerijos departamento direktoriaus.

M.Kuklierius praėjusią savaitę laimėjo konkursą, kurio sąlygos lyg tyčia sklandžiai sutapo su jo išsilavinimu ir darbo patirtimi.

Pavyzdžiui, specialiuose reikalavimuose buvo nurodyta, kad kandidatas į šį postą turėtų aukštąjį universitetinį socialinių mokslų srities išsilavinimą, taip pat ne mažesnę nei 5 metų patirtį ne tik žemės ūkio, bet ir tarptautinių ekonominių santykių srityje.

Naujasis vyriausiasis patarėjas kaip tik turi aukštąjį ekonomisto išsilavinimą, o dirbdamas Žemės ūkio ministerijoje jis buvo atsakingas už tarptautinius ryšius.

M.Kuklierius žemės ūkio viceministru dirbo ir konservatorių Vyriausybėje, buvo šios partijos narys ir net jos kandidatas į Seimą per 2012 metų rinkimus.

Tačiau po rinkimų, kai ministerija atiteko „darbiečiams“, politikas nutraukė ryšius su dešiniaisiais ir liko dirbti viceministro poste.

Ar šis veikėjas buvo Specialiųjų tyrimų tarnybos sudarytame viceministrų juodajame sąraše, tiksliai nežinoma.

Tačiau buvusį Darbo partijos ministrą Vigilijų Jukną pakeitusi Virginija Baltraitienė paskelbė į naują savo viceministrų komandą neimsianti M.Kuklieriaus ir kitos žinomos „darbietės“ Živilės Pinskuvienės.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, už valdiškų durų atsidūrusiam M.Kuklieriui buvo žadami įvairūs postai. Tarp jų ir aukštesni nei šis – pavyzdžiui, vieno Žemės ūkio ministerijos departamentų vadovo.

Valstybinės augalininkystės tarnybos atstovų teigimu, įsteigti vyriausiojo patarėjo pareigybę privertė Rusija, kuri lietuviškos žemės ūkio produkcijos ribojimais skatina intensyviai ieškoti naujų augalininkystės produktų realizavimo rinkų.

Buvo komandiruotas į Europos Komisiją

* Valdžia pasirūpino ir neseniai po skandalo posto netekusiu buvusiu socialdemokratų sveikatos apsaugos viceministru G.Černiausku.

* Nors į ministerijai pavaldžios tarnybos postą spaudęs pasirinkti partijos bičiulę V.Vertelienę, premjero A.Butkevičiaus vardu manipuliavęs G.Černiauskas apskųstas ir prokurorams, sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė jį komandiravo į Europos Komisijos Retų ligų ekspertų grupę.

* Politikos užkulisiuose kalbama, kad G.Černiausku galėjo pasirūpinti buvęs jo viršininkas eurokomisaras V.Andriukaitis.

* Tiek R.Šalaševičiūtė, tiek G.Černiauskas teigė, kad tai ne nuolatinis darbas – keletą kartų per metus teks dalyvauti Briuselyje vykstančiuose susitikimuose.

* Anot G.Černiausko, kol kas jis nelabai žinantis, ką veikia ta grupė ir kuo jis pats užsiims.

* Buvęs viceministras tvirtino, kad mėgins gauti darbo Mykolo Romerio universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.