Kas bendra tarp gėjaus ir vegetaro?

Dar nenutilo audra, kurią sukėlė Latvijos užsienio reikalų ministras E.Rinkevičius, viename socialiniame tinkle viešai prisipažinęs esąs gėjus.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-11-20 06:31, atnaujinta 2018-01-21 01:32

Kaimyninės šalies diplomatijos vadovui tebeplaukia padrąsinančios ir palaikančios žinutės. Į šį chorą vienas pirmųjų įsiliejo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras L.Linkevičius. O štai Seimo pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė pareiškė, esą E.Rinkevičius turėjo prisipažinti esąs gėjus dar iki jo paskyrimo į svarbų valstybės postą.

Seimo pirmininkė pridūrė mananti, kad į politiką pasukęs žmogus privalėtų būti kuo atviresnis visuomenei. O kas trukdo L.Graužinienei pateikti įstatymo pataisą, kad kandidatas į Seimą, miesto tarybą ar šiaip svarbias valstybės pareigas deklaruotų savo lytinę orientaciją?

Pretendentai galėtų nurodyti ir kitas savo savybes, kurios galimai prasilenkia su lietuvių mąstymu ir papročiais.

Tarkime, abejingumą krepšiniui, baimę emigruoti ar palankumą vegetarams.

Atrodo, šia kryptimi jau žengė vienas Kauno sporto klubas – jo duris papuošė lipdukas, vaizduojantis raudonu brūkšniu perbrauktą gaidį su vaivorykštės spalvų uodega.

Kai šiuo lipduku susidomėjo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, klubo vadovai paaiškino, kad neva tokiu būdu propaguojamos vegetarizmo idėjos, o su homoseksualų teisių apribojimu tai niekaip nesusiję.

Tiesa, net darželinukai žino, kas pravardžiuojami gaidžiais ir ką reiškia vaivorykštės spalvos.

Taigi galima padaryti išvadą, kad gėjus kauniečiai prilygino vegetarams. Beje, medikai pripažįsta, kad vegetarizmas daugumai šiauriečių nėra būdingas.

O gal Kauno klubo šeimininkai tiesiog norėjo pasakyti, kad mėsėdžiai į jį neįleidžiami? Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba galėtų imtis naujo tyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.