VGTU rektoriumi tapęs studentas rūpinosi kolegų motyvacija

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) administracija trečiadienį sulaukė permainų – rektorius Alfonsas Daniūnas tarptautinės studentų dienos proga savo pareigas perleido ketvirtame kurse biomechaniką studijuojančiam Mykolui Bistrickui. Pasinaudojęs jam suteikta galimybe vaikinas susitiko su universiteto vadovybės atstovais ir iškėlė studentams aktualias studijų, mokslo ir laisvalaikio problemas.

VGTU rektoriumi vienai dienai tapo M.Bistrickas.<br>VGTU nuotr.
VGTU rektoriumi vienai dienai tapo M.Bistrickas.<br>VGTU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-20 13:28, atnaujinta 2018-01-21 00:37

Būdamas aktyvus studentų bendruomenės narys Mykolas Bistrickas užimdamas rektoriaus kėdę norėjo siekti ne tik sau, bet ir kolegoms susirūpinimą keliančių klausimų sprendimo. Vienas jų – aktyvesnis studentų įtraukimas į mokslinę veiklą, galimybė kartu su dėstytojais atlikti dominančius tyrimus bei dalintis jų rezultatais, jau pradėtas spręsti. Jaunajam rektoriui vadovaujant VGTU administracijos posėdžiui, pritarta studentų mokslinės draugijos steigimo idėjai, pradėti rengti jos veiklos nuostatai ir gairės.

„Kiekvienas pirmakursis į universitetą ateina entuziazmu degančiomis akimis ir nori daug sužinoti bei nuveikti. Gaila, bet studijoms įpusėjus smalsumas ir motyvacija kartais pradeda blėsti. Tad šiandien norėjau paraginti universiteto vadovybę ieškoti naujų sprendimų – suteikti jaunimui daugiau galimybių mokslinėje srityje, stiprinti studentų ir dėstytojų santykius, įrengti laisvalaikio zonas, kuriose būtų galima užmegzti ir būsimai karjerai naudingus ryšius, didinti studentų užimtumą. Patys studentai turi daug idėjų, kaip spręsti kylančias problemas, šiandien aš tapau jų perdavimo kanalu ir, tikiuosi, kad buvau išgirstas,“ – pasakojo vienai dienai VGTU rektoriumi tapęs Mykolas Bistrickas.

Jaunojo VGTU rektoriaus darbotvarkė trečiadienį buvo gana įtempta – ryte jis vedė kas dvi savaites universitete vykstantį rektorato posėdį, kuriame svarstomi svarbiausi organizaciniai, studijų, mokslo, finansų, ūkio ir kiti VGTU klausimai. Vėliau vaikinas susitiko su studijų prorektoriumi padiskutuoti, kokiomis priemonėmis būtų galima pagerinti dėstytojų ir studentų santykius bei studijų kokybę. Bendrabučių atnaujinimo planus bei naujų laisvalaikio zonų studentams įrengimą M. Bistrickas aptarė su VGTU kancleriu, o informacinių technologijų naudojimo suteikiamas galimybes – su VGTU Informacinių technologijų ir sistemų centro vadove. Po susitikimų su administracijos atstovais M. Bistrickas VGTU rektoriui Alfonsui Daniūnui pateikė universiteto veiklos tobulinimo pasiūlymus.

Į rektoriaus postą galėjo kandidatuoti visi universiteto studentai, trumpai pristatę savo programą, kurią norėtų įgyventi per vieną dieną. Laimėtoją išrinkto VGTU studentų atstovybė. Ši galimybė buvo suteikta tarptautinės studentų dienos paminėjimo proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.