Atleiskite savo kaltininkams. Amen

Paskutiniai Europoje krikštą kadaise priėmę lietuviai iki šių laikų išsaugojo, ko gero, daugiausia tikrų krikščioniškųjų vertybių. Nors XXI amžiuje materializmas ir besaikis žemiškų gėrybių vaikymasis baigia išstumti dvasingumą, mes dar prisimename, kad gavęs per vieną skruostą turi atsukti kitą. Ir, žinoma, mokame atleisti savo kaltininkams.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

2014-11-21 06:27, atnaujinta 2018-01-20 23:37

Tai labai gražu ir kilnu. Taip, nesame tokie turtingi ir garsūs, kaip mūsų draugai Vakaruose, bet šie būdo bruožai nepriteklius atperka su kaupu. Pamenate tokį B.Madoffą, kuris pastatė finansų piramidę ir apmulkino tūkstančius žmonių? Tarp jų – gražius, žymius ir turtingus klientus iš Holivudo kalvų. Kai FTB agentai pričiupo, o Federalinis teismas įkišo sukčių už grotų iki gyvos galvos, baigėsi ne tik jo gražus gyvenimas. Nukentėjo ir aplinka, nes publika nutarė, kad ji – taip pat kalta.

B.Madoffo prašmatnią žmoną Ruth kaipmat išspyrė iš visų prestižinių grožio salonų, o šaunųjį sūnelį Andrew – iš golfo klubų. Maža to, abu atstumti bėdžiai dar labai ilgą laiką negalėjo viešumoje pasirodyti be juodų akinių ir skrybėlių. Mat gatvėje atpažinę žmonės atvirai tyčiojosi, rodė didįjį pirštą ir spjaudė ant šaligatvio po kojomis.

Štai kokie šalti ir žiaurūs žmonės gyvena Vakaruose.

Jie seniai pamiršo, kas yra atlaidumas ir artimo meilė. Jiems svarbiausia – piliečių moralė ir lygybė prieš įstatymą.

Mes ne tokie. Štai valstybės vadovas šiurkščiai sulaužo priesaiką ir netenka posto. Tačiau jis toliau mielai atsiliepia šaukiamas prezidentu, o ir žmonės išdykėliui pilotui jau seniai atleido. Juk nieko nepavogė, „neprichvatizavo“, kaip pats sakė. O ta Konstitucija ir visokie prieš žmogų nukreipti įstatymai – menkniekis, palyginti su mūsų gebėjimu aklai atjausti ir atleisti.

Net jei ir būtų pavogęs, kiek ilgai gali pykti? Antai toks M.Gelažnikas savo bičiuliams ir klientams pardavinėjo klastotes, bet negi pulsi dėl to jo nekęsti? Nebekviesti jo į dūzges, nebefotografuoti blizgiems žurnalams?

Juk policijos tyrimas ir teismo nuosprendis – vieni niekai. Saugokime ir puoselėkime šią dvasinę vertybę. Kitaip kuo būsime geresni už tuos principingus įstatymo vergus, tuos supuvusios moralės vakariečius?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.