Vaikų tėvus baugina jehovistų kaimynystė

Prienuose šalia duris atvėrusių Lietuvos Jehovos liudytojų maldos namų esančio vaikų darželio „Pasaka“ darbuotojai ir mažylių tėvai nerimauja, kad naujieji kaimynai gali imti piršti religinį mokymą.

Jehovistų Karalystės salę ir vaikų darželį „Pasaka“ Prienuose skiria tik gatvė.<br>D.Umbraso nuotr.
Jehovistų Karalystės salę ir vaikų darželį „Pasaka“ Prienuose skiria tik gatvė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Nov 21, 2014, 7:11 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:37 PM

Vaikų darželį nuo jehovistų Karalystės sale pavadintų maldos namų skiria tik F.Vaitkaus gatvė.

„Niekas mūsų neklausė, patinka mums tokie kaimynai ar ne – nei savivaldybė, nei patys jehovistai. Esame girdėję, kad jie labai aktyviai perša savo tikėjimą. Ką gali žinoti, gal vieną dieną jų tikėjimą išpažįstantys žmonės atsistos prie darželio vartelių“, – nelinksmai kalbėjo vaikų darželio „Pasaka“ vedėja Birutė Šuliauskienė.

Tiesa, kol kas to daryti Jehovos liudytojai nemėgino. Apskritai jie nebendrauja su vaikų darželio administracija.

Tačiau pirmuosius nepatogumus vaikų darželis jau patyrė. Į jehovistų susirinkimus dažnai atvykstantys asmenys užkemša automobiliais gatvę, tad į darželį mažylius atvežantys tėvai neberanda vietos transporto priemonėms pasistatyti.

Jehovos liudytojai aiškino, kad visi sklypo įsigijimo ir statybų dokumentai yra tvarkingi. Jehovistai sklypą Karalystės salei nusipirko iš privataus asmens.

Pastatą statė šio tikėjimo savanoriai iš Ukrainos, Suomijos ir Estijos, tad jis iškilo labai greitai. Bet pažvelgus iš išorės sunku pasakyti, kad tai maldos namai. Tai liudija tik užrašas šalia vartų.

Jehovistai prižadėjo, kad sueigos Karalystės salėje vyks ramiai, be egzotiškų ceremonijų.

Prieš kelerius metus Teisingumo ministerijos užsakymu vykdytos apklausos metu respondentai nepalankiausiai vertino Jehovos liudytojus. Daugiau nei 37 procentai apklaustų asmenų juos vertino neigiamai.

Per 60 procentų respondentų sakė, kad Jehovos liudytojai per pastaruosius 5 metus juos kalbino, siūlė informacijos, kvietė į susitikimą ar ko nors prašė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.