Policininkai gali tik niurnėti, skųstis - griežtai draudžiama

Tarpusavyje jie mėgsta paverkšlenti dėl prastų darbo sąlygų, netgi feisbuke, Lietuvos policijos paskyroje buvo virkaujama, kokie vargšai yra pareigūnai, priversti dirbti pasibaisėtinomis sąlygomis. Tačiau viešai skųstis - šiukštu draudžiama.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Nov 22, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:29 PM

Koks tai slaptas objektas? Gal žvalgybą, valstybės saugumą užtikrinančių įstaigų būstinė? Anaiptol. Tai - Vilniuje, Žemutinės pilies teritorijoje esantis niūrus pastatas, priklausantis Kultūros ministerijai.

Tiesa, jame įsikūrusi toli gražu ne kultūros įstaiga. Namas, į kurį draudžiama nukreipti fotoaparato objektyvą, - tai areštinė.

Šios areštinės pavadinimas vis viešai paminimas, kai į ją uždaroma kokia įžymybė. Čia dvi paras praleido prodiuseris Rolandas Skaisgirys, ant gulto caro laikų pastate teko nakvoti dizaineriui Aleksandrui Pogrebnojui.

Išėjusios į laisvę žvaigždės baisėjosi sąlygomis areštinėje, pasakodamos apie smirdinčias tupyklas, šlykščius čiužinius. Bet turbūt ne todėl policijos pareigūnai Vilniaus areštinę paskelbė itin slaptu objektu. Juk kokiai už grotų tupėjusiai žvaigždei burnos neužsiūsi.

Kitų miestų areštinės nėra tokios įslaptintos. Tarkim, apie Klaipėdos areštinę internete net filmą galima pasižiūrėti. O į Lukiškių kalėjimą net moksleivių ekskursijos vedžiojamos.

Tad keista, kad vienuolyno pastate areštinę įsirengę Vilniaus policininkai XXI amžiuje gyvena kaip tikri atsiskyrėliai.

Tarpusavyje jie mėgsta paverkšlenti dėl prastų darbo sąlygų, netgi feisbuke, Lietuvos policijos paskyroje buvo virkaujama, kokie vargšai yra pareigūnai, priversti dirbti pasibaisėtinomis sąlygomis. Tačiau viešai skųstis - šiukštu draudžiama.

Suprasti, kodėl į vidų neįsileidžia net žiniasklaidos, galima iš Vilniaus policijos viršininko pavaduotojo E.Jurkonio atsakymo.

Anot jo, areštinėje vyksta intensyvus sulaikytų asmenų, bylas tiriančių pareigūnų bei kitų su procesais susijusių asmenų judėjimas.

Iš E.Jurkonio valdiško rašto galima suprasti, kad peržengęs areštinės slenkstį tu kėsiniesi į policijoje laikomų asmenų saugumą.

Štai ir aiškėja, ką taip stropiai slepia šiaip jau dėl prastų darbo sąlygų mėgstantys ir viešai padejuoti uniformuoti pareigūnai.

Ogi Janą, uždarytą už grotų dėl dviejų vištų vagystės, kameroje tupintį Aliošą, kuris turgavietėje nušvilpė mobilųjį telefoną, ar Modestą, ant gulto besivoliojantį dėl to, kad jis nesumoka kelių policininkų skirtų baudų ir teismas jas pakeitė areštu.

Būtent Jano ir Aliošos apsauga taip rūpinasi policininkai. Juk nugvelbę milijoną toje niūrioje areštinėje paprastai neužsibūna. Nebent dvi paras. Ir jie vėl laisvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.