A. Butkevičius: „Tėvynės gynyba – šventa ir garbinga pareiga“

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius Lietuvos kariuomenės dienos proga sveikina mūsų šalies karius ir karininkus.

Vyriausybės vadovas pasveikino karius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausybės vadovas pasveikino karius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2014, 9:18 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:32 PM

„Didinga mūsų šalies kariuomenės istorija, apimanti šimtmečius, liudija, kad Tėvynės gynyba, Lietuvos žmonių ir žemių saugojimas – šventa ir garbinga pareiga.

Šiandien Lietuvos kariuomenė – moderni, susitelkusi ir gerai organizuota jėga, akylai sauganti mūsų valstybę. Joje tarnauja stiprūs, ištvermingi, įvairiuose tarptautiniuose mokymuose parengti ir užgrūdinti kariai. Esame drąsūs ir vertinami. Lietuvos kariai pasižymėjo kaip patikimi NATO partneriai – jau ne vienus metus jie atsakingai ir sėkmingai dalyvauja sudėtingose misijose.

Kartu su sąjungininkais esame stiprūs. Tačiau ir patys turime būti pasirengę gintis nuo įvairių grėsmių, būti ir budrūs, ir susitelkę.

Gerbiami kariškiai, nuoširdžiai sveikinu jus su Lietuvos kariuomenės diena ir visų pirma linkiu sėkmės tarnyboje. Būkite stiprūs, ryžtingi ir visada ištikimi pačiai svarbiausiai priesaikai – visomis išgalėmis ginti Tėvynę, saugoti Lietuvos nepriklausomybę. Su jūsų ir mūsų visų švente, mieli Lietuvos kariai“, – sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime.

Sekmadienį Algirdas Butkevičius 12 val. dalyvaus iškilmingoje karių rikiuotės ceremonijoje Lietuvos kariuomenės dienos proga Katedros aikštėje, Vilniuje. 19 val. premjeras dalyvaus Lietuvos kariuomenės dienos minėjime Kauno karininkų ramovėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.