„Nuoga tiesa“: ar tikrai lietuviai tingi dirbti?

Jeigu labai stengsiesi dirbti, tai būsi turtingas! Patikėjot? Šįvakar „Nuogoje tiesoje“ papasakosime istoriją iš Panoterių, kur žmonės labai stengėsi, dirbo, bet algos negavo net penkis mėnesius. Ir vos tik pamėgino pinigus atgauti – darbdavys juos padavė į teismą, todėl žmonės neteko galimybės prašyti valstybės paramos ir bedarbio pašalpų.

Laidoje gvildenamas klausimas: ar lietuviai tingi dirbti?<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Laidoje gvildenamas klausimas: ar lietuviai tingi dirbti?<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 4:16 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:46 PM

Arbitru pasikvietėme Aušrą Maldeikienę, kuri griežtai sukritikavo liberalus, aiškinančius, jog bedarbio pašalpų ir nereikia mokėti, nes juk žmonės esą tyčia neina dirbti. Tiesa, patys liberalai nėrė į krūmus – bijo viešai spjauti žmonėms į veidą.

Seimo narys Eduardas Šablinskas ateis pasakyti, kad Lietuvoje išugdėme darbdavių-sukčių armiją, kuriai tarnauja politikai ir valstybė. Valstybinės darbo inspekcijos atstovas Jonas Gricius suteiks informacijos, kaip darbuotojams apsiginti nuo nesąžiningų darbdavių.

Tačiau yra ir kita medalio pusė: tarkime, Alytuje, kur nedarbo lygis gana didelis, investuotojai niekaip negalėjo prisikviesti į darbą 180 darbuotojų, nes rajono valdžios pagalbos prašė. „Per dvidešimt metų Lietuvoje užaugo tinginių karta, nesigėdijanti sėdėti ant pensinio amžiaus sulaukusių, bet vis dar dirbančių tėvų sprando“, – sakys Alytaus rajono meras Jurgis Krasnickas.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovė Nijolė Ulinskienė guodžiasi, kad „mažieji“ valstybei nerūpi, jie pernelyg apkrauti mokesčiais, daugiau nei minimumą mokėti neišgali, o šeimai, iš pašalpų ir kompensacijų susižeriančiai 2500 litų per mėnesį, nėra jokios motyvacijos eiti dirbti.

Temas laidos redakcijai siūlykite tel.: 8 5 2657343.

„Nuoga tiesa“ – pirmadieniais, 20.30 val. tik per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.