Iš „šešėlio“ biudžetą pasiekė daugiau kaip 400 mln. litų

Laikinasis Valstybinės

Mokesčių surinkimas vyksta pagal planą, o rezultatai šiuo metu viršija lūkesčius, nepaisant įtemptos geopolitinės ir ekonominės situacijos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Mokesčių surinkimas vyksta pagal planą, o rezultatai šiuo metu viršija lūkesčius, nepaisant įtemptos geopolitinės ir ekonominės situacijos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 24, 2014, 3:00 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:56 PM

„Kalbant apie mūsų darbo rezultatus, mes šiais metais kontrolės veiksmais papildomai įmokų į biudžetą esame priskaičiavę 446 mln. litų, tai yra toks mūsų indėlis šiais metais“, - po susitikimo su Premjeru sakė D. Bradauskas.

VMI vadovas taip pat informavo, kad mokesčių surinkimas vyksta pagal planą, o rezultatai šiuo metu viršija lūkesčius, nepaisant įtemptos geopolitinės ir ekonominės situacijos.

„Nacionalinis biudžetas yra įvykdytas ir viršytas 1,2 proc., manome, kad tokį tempą išlaikysime iki metų pabaigos ir biudžetą surinksime“, - teigė D. Bradauskas, pridūręs, kad VMI Vyriausybei ketina teikti svarstyti naują kuro deklaravimo tvarką, taip pat atsiskaitymo grynaisiais pinigais permainų.

Premjeras Algirdas Butkevičius ligšiolinį VMI darbą įvertino palankiai, teigdamas, kad inspekcijos bendradarbiavimas su kitomis institucijomis duoda rezultatų.

Vertindamas kitų metų biudžetą, ministras pirmininkas atmetė būgštavimus, kad jis esą pernelyg optimistinis, ir teigė, kad naujų mokesčių kitais metais neplanuojama.

„Nebent įvyktų kokie nors pokyčiai Lietuvos ekonomikoje, prognozė būtų labai stipriai koreguojama į neigiamą pusę, tik tada būtų galima kalbėti, kad ateinančių metų biudžeto planas nerealus. Šiandien planas yra realus ir matome papildomų galimybių gauti pajamų iš „šešėlio“, - sakė Premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.