Lietuviai nebesuka į Kybartų pasienio punktą

Pirmadienio rytą Kybartų pasienio poste buvo neįprastai tuščia. Jokių

Pirmadienį ir Kybartų pasienio punkte, ir Rusijos pusėje buvo neįprastai tuščia.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pirmadienį ir Kybartų pasienio punkte, ir Rusijos pusėje buvo neįprastai tuščia.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Nov 24, 2014, 6:18 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:34 PM

Tokia situacija tebesitęsia iki šiol, tik Lietuvos vairuotojai tapo apdairesni. Jie, pasidomėję padėtimi pasienyje, apskritai nebevažiuoja į Rusiją bent jau per Kybartų postą, kad netektų valandų valandas laukti eilėje.

Kybartų kontrolės punkte per pusę paros į Kaliningrado sritį teįvažiavo 5 automobiliai su lietuviškais numeriais. Anksčiau per valandą įvažiuodavo apie 20.

„Rusijos transporto priemonių sieną kerta 10 kartų daugiau. Oficialiai negavome jokios informacijos. Kai telefonu susisiekėme su Rusijos pasienio tarnyba, mums paaiškino, jog esą įdiegiamos naujos programos muitinėje, muitininkai mokosi, todėl iškilo problemų.

Naktį į pirmadienį pravažiavo 79 Rusijos automobiliai, o lietuvių – tik 12.

Rusai neinformavo, kada baigsis tokia padėtis“, – teigė Kybartų užkardos vadas Rimantas Kundreckas.

Kybartų pasienio punkte sutikti tolimųjų reisų vairuotojai, kurių sunkvežimiai registruoti Rusijoje, teigė, jog vieni jų kirsti Rusijos ir Lietuvos sieną laukė beveik parą, tačiau pirmadienį rytą eilių nebeliko.

„Su lietuviškais numeriais mūsų pusėje nemačiau laukiančių jokių mašinų. Šiame punkte irgi tuščia. Nežinau, kas atsitiko“, – stebėjosi iš Kaliningrado srities į Lietuvą įvažiavęs Nikolajus.

Sunkvežimio vairuotojas Jurijus teigė, jog Rusijos pusėje greičiau praleidžiami gendančius produktus gabenantys vilkikai. Lengvųjų automobilių eilių jis irgi nematė.

„Važiuoju į Lenkiją iš Kaliningrado srities. Eilėje aš buvau pirmas, mašinų visai nebuvo“, – džiaugėsi lenkas Piotras.

„Tris minutes eilėje stovėjau, – šypsojosi garbaus amžiaus lengvojo automobilio vairuotojas Viačeslavas. – Dažnai vykstu į Baltarusiją. Lietuvos pasieniečiai kartais ilgokai užlaiko“.

Kybartų miestelyje esančio terminalo apsaugos darbuotojas Artūras pasakojo, jog pirmadienį rytą buvo atvažiavę penki automobiliai su lietuviškais numeriais ir vienas sunkvežimis: „Visi paklausia, apie padėtį pasienyje ir grįžta. Anksčiau per valandą į terminalą atvažiuodavo maždaug 10 automobilių. Šiandien niekas nevažiuoja.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.