Premjeras Algirdas Butkevičius gina Turizmo departamentą

Bankrutavus keliems kelionių

A.Butkevičiaus teigimu, supaprastinta kelionių organizatorių kontrolė pasirodė esanti ydinga.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Butkevičiaus teigimu, supaprastinta kelionių organizatorių kontrolė pasirodė esanti ydinga.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-25 11:22, atnaujinta 2018-01-20 16:35

„Grynai kaltinti kiekvieną Turizmo departamento darbuotoją, kuris mato finansinės atskaitomybės dokumentus, pasibaigus ketvirčiui arba pusmečiui, yra labai sudėtinga“, - interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, supaprastinta kelionių organizatorių kontrolė pasirodė esanti ydinga.

„Girdžiu daug diskusijų šiuo klausimu, bet vistik reikėtų grįžti į praeitį, kai buvo pateikti tam tikri įstatymų projektai dėl tam tikrų turizmo įmonių kontrolės įvedimo ir reikia atsiminti, kad daugelis politikų ir verslininkų, o labiausiai verslininkų, kurie darė politikams spaudimą, kad įvedus padidintą kontrolę, daugelis tų įmonių negalės egzistuoti“, - sakė premjeras.

Pasak jo, nesugriežtinta kontrolė lėmė bankrotus: „Dabar reikia pripažinti, kad tų Turizmo įstatymo straipsnių nepriėmimas ir tokia supaprastinta kontrolė, teikiant finansinės atskaitomybės dokumentus, ir lėmė tokius rezultatus“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę nepatenkinamai įvertino departamento kompetenciją - jos manymu, reikia keisti visą jo vadovybę. Pasak šalies vadovės, kaip prevencija turi veikti kontroliuojančios institucijos.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigė, kad įstatymuose yra spragų, kurias reikėjo taisyti jau po pirmųjų bendrovių žlugimo.

Ūkio ministras Evaldas Gustas žada radikalias permainas, prižiūrint rinką: bus siūloma įkurti kelionių draudimo fondą, didinti draudimo įmokas, taip pat paversti Turizmo departamentą realia rinkos priežiūros institucija.

Nuo lapkričio 1 dienos įsigaliojo Turizmo įstatymo pataisos, kurios, kaip teigta, turėtų apsaugoti vartotojus nuo kelionių organizatorių bankrotų, o pastaruosius privalės prižiūrėti draudimo įmonės.

Turizmo departamentas lapkričio 14 dieną sustabdė nemokios kelionių agentūros „Fresh Travel“ veiklą - nuo jos nukentėjo apie 2,3 tūkst. turistų, prokuratūra jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.