Būsimą Seimo kanclerį nusižiūrėjo tarp buvusių pavaldinių

Be vadovo likusią Seimo kanceliariją norima patikėti į moters rankas. Parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė jos toli nesidairė - kanceliarijos vadovo postą ji pasiūlė savo buvusiai pavaldinei.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Nov 27, 2014, 12:32 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:26 PM

Šaltinių teigimu, šią savaitę L.Graužinienė valdančiosios koalicijos vadovybei pranešė, kad į kanceliarijos vadovus ji norėtų siūlyti Seimo Audito komiteto biuro vedėją Daivą Raudonienę. Praėjusią kadenciją L.Graužinienė vadovavo šiam komitetui.

Neoficialiomis žiniomis, realiausiu kandidatu vadovauti kanceliarijai buvo laikomas Seimo Bendrųjų reikalų departamento vadovas Antanas Dimaitis, tačiau jis atsisakė pretenduoti į šį postą.

Tarp galimų kandidatų taip pat buvo Seimo Komunikacijos departamento vadovė Loreta Raulinaitytė, į šį postą taikėsi ir dabartinis kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis.

D.Raudonienė portalui patvirtino, kad sulaukė Seimo pirmininkės siūlymo kandidatuoti ir sutiko. „Bet kol kas manęs tik paklausė, ar sutikčiau kandidatuoti. Kandidate tapsiu, jeigu bus politikų palaikymas“, – kalbėjo 38 metų komiteto biuro vadovė.

Seime įvairiose pareigose D.Raudonienė darbuojasi devynerius metus.

Kauno technologijos universitete ji baigė vadybos administravimą, Mykolo Romerio universitete apsigynė teisės ir valdymo magistro laipsnį, taip pat yra išlaikiusi nepriklausomos auditorės egzaminus. „Esu valstybės karjeros tarnautoja ir todėl, manau, negalėčiau praleisti galimybės kilti karjeros laiptais. Tai – man vienas iš iššūkių“, – kalbėjo pretendentė į aukštą postą Seime.

Manoma, kad D.Raudonienės kandidatūrą Seimui L.Graužinienė oficialiai pateiks kitą savaitę. Bent jau kol kas valdančiojoje koalicijoje šiai kandidatūrai priekaištų niekas neišsakė.

Seimo kanclerio postas tapo laisvas, kai iš jo pasibaigus kadencijai buvo atleistas Jonas Milerius. Dėl amžiaus jis negalėjo pretenduoti jame likti dar vienai penkerių metų kadencijai. Seimo kancleriu jis buvo paskirtas 2009 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.