Įsižeidęs Alytaus meras paprašė lito

27 metų alytiškė teismo pripažinta viešai pažeminusi Alytaus miesto mero Jurgio Krasnicko garbę ir orumą. Ji įpareigota paskelbti paneigimą vietos laikraštyje ir sumokėti vieną litą.

Alytaus miesto meras J.Krasnickas iš kitų šmeižikų prašys daugiau pinigų.
Alytaus miesto meras J.Krasnickas iš kitų šmeižikų prašys daugiau pinigų.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

2014-11-27 08:03, atnaujinta 2018-01-20 13:18

Į teismą atvykęs Alytaus miesto meras 57 metų J.Krasnickas neišvydo trisdešimčia metų jaunesnės atsakovės dviejų vaikų motinos Samantos Remeikienės.

Ji pernai spalio 1 dieną vietos laikraščio internetiniame puslapyje publikuoto straipsnio komentaruose apie merą taip parašė: „Dar mažai iš ligoninės su Daugėla pavogė.“

Teisėsaugininkai greitai nustatė šio komentaro autorę, bet į teismo posėdį ji neatvyko, nurodžiusi, kad ieškovo ieškinį pripažįsta visiškai.

Teismas nusprendė, kad S.Remeikienės paskleistos žinios neatitinka tikrovės, priteisė iš jos J.Krasnickui vieną litą neturtinei žalai atlyginti ir 218 litų žyminį mokestį ir įpareigojo už savo lėšas paskelbti paneigimą tame pačiame laikraštyje.

J.Krasnickas tvirtino nepažįstantis šios moters, bet iš pasirašyto komentaro supratęs, kad ji turi du mažus vaikus, todėl nusprendė pamokyti ją atsakomybės už viešai reiškiamas mintis ir žodžius tik simboliniu vienu litu.

„Žmogui brangiausia gyvybė, bet ne mažiau svarbi ir garbė.

Todėl privalau ją ginti ir neleisiu niekam žeminti.

Tiktai kiti sumanę apie mane viešai skleisti tikrovės neatitinkančią melagingą informaciją tegul nemano, kad išsisuks su tokiu mažu žalos atlyginimu“, – kalbėjo Alytaus meras J.Krasnickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.