Klaipėda kalėdine eglute užsimojo aplenkti Kauną

Baigiantis lapkričiui Lietuvos miestai ruošiasi žiemos šventėms. Vienas kalėdinių akcentų kaip ir kasmet bus kalėdinė eglė miesto centre. Penkerius metus iš eilės gražiausia Lietuvos egle buvo renkama Kauno žaliaskarė. Ar šiemet Kaunas išlaikys šį titulą, sužinosime gruodį. Mat šiemet laikinąją sostinę eglės grožiu aplenkti tikisi uostamiesčio puošėjai.

Taip pernai atrodė Kauno (kairėje) ir Klaipėdos kalėdinės eglės. Ar šiemet uostamiestis aplenks laikinąją sostinę eglės grožiu, paaiškės gruodį.<br>M.Patašiaus ir E.Petkutės nuotr.
Taip pernai atrodė Kauno (kairėje) ir Klaipėdos kalėdinės eglės. Ar šiemet uostamiestis aplenks laikinąją sostinę eglės grožiu, paaiškės gruodį.<br>M.Patašiaus ir E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Nov 27, 2014, 11:48 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:47 PM

„Tikimės, kad šiemet Klaipėdos eglutė bus gražiausia šalyje“, - sakė Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Ji kol kas neatskleidė, kaip bus papuošta dvidešimties metrų aukščio stilizuota eglė. Užuot spėliojus, ji kvietė gruodžio 6 dieną ateiti į Teatro aikštę. Ten 17 val. įsižiebs eglės papuošimai, kuriais tikimasi sužavėti Lietuvą.

Žaliaskarei ir jos puošybai miestas atseikėjo 77 tūkst. litų. Iš viso savivaldybė Klaipėdos papuošimui ir nupuošimui skirs 354 tūkst. litų.

Mieste visą gruodžio mėnesį numatoma daug renginių. Eglės įžiebimo savaitgalį aikštėje Maltiečiai dalins maltiečių sriubą ir rinks lėšas globojamiems senoliams, sekmadienio popietę vyks Medaus šventė ir kalėdinių vėtrungių dirbtuvė.

Gruodio 13-14 dienomis – Pyragų ir Kūčiukų šventės. Sekmadienį popiet Teatro aikštėje Klaipėdos turizmo informacijos centras pakvies į kūčiukų dirbtuves. Visi norintys galės nemokamai jų pasigaminti.

Gruodžio 14 dieną Klaipėdoje įvyks gerosios žvaigždės bėgimas „Padovanok senjorams Kalėdas!“. 1,5 ir 10 km trasas uostamiesčio senamiestyje paruoš Lietuvos verslo kolegija. Startinis dalyvių mokestis bus skirtas Maltiečių globojamiems vienišiems senoliams.

Savaitgalį prieš Kalėdas, gruodžio 20-21 dienomis uostamiesčio centre pakvips kisieliumi ir keptais obuoliais. Abi dienas nuo 16 val. miestelėnai ir svečiai galės paskanauti kalėdinių gardėsių.

Gruodžio 18 d., ketvirtadienį 10 val. Teatro aikštėje miškininkai siūlys parsinešti namo kalėdinę eglę.

Visą mėnesį nuo 12 iki 20 val. dešimtyje namukų veiks Kalėdų miestelio prekyba. Kiekvieną šeštadienį miesto centre nuo 19 iki 22 val. vyks jaunatviškos diskotekos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.