Vilniaus Sudervės kapinėse ketinama rengti kolumbariumą

Pasiūlymų laukiama iki sausio 7 dienos.

Iš viso turėtų būti įrengta 400-600 kriptų laidojimui.<br>M.Kulbio nuotr.
Iš viso turėtų būti įrengta 400-600 kriptų laidojimui.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2014, 9:57 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:07 AM

Tai bus pirmasis iš trijų naujų kolumbariumų, kuriuos planuojama įrengti sostinės amžinojo poilsio vietose.

Savivaldybės skelbiamame konkurse nurodoma, kad 200 metrų ilgio ir iki dvejų metrų aukščio kolumbariumas turės būti įrengtas ir eksploatuojamas Sudervės kapinėse vietoje šiuo metu čia esančios kapinių tvoros. Jį rangovai privalės pastatyti ir įrengti savo lėšomis, savivaldybė tam pinigų neskirs.

Kaip BNS informavo savivaldybė, iš viso turėtų būti įrengta 400-600 kriptų laidojimui.

Konkurso laimėtojas privalės per dvejus metus nuo sutarties pasirašymo įrengti kolumbariumą ir jį eksploatuoti, kol bus užpildyta paskutinė jame esanti kolumbariumo niša arba kol baigsis sutartis - ji sudaroma penkeriems metams su galimybę ją pratęsti vienąkart dar penkeriems metams. Sutarčiai pasibaigus, teises į kolumbariumą įgis savivaldybė.

Nustatyta, kad vienos kolumbariumo nišos įrengimo kaina visu sutarties galiojimo laikotarpiu negali būti didesnė kaip 870 eurų (3000 litų). Konkurso laimėtojui taip pat bus draudžiama įrengti šarvojimo sales, krematoriumus ir kitus statinius, kurie nėra tiesiogiai susiję su kolumbariumo priežiūra.

Tarp konkurso dalyviams keliamų reikalavimų - ne mažesnė nei 1 mln. litų metinė apyvarta, rangovas turėtų būti per pastaruosius trejus metus pastatęs bent 1 kolumbariumą, turintį ne mažiau kaip 100 nišų.

Pasiūlymų laukiama iki sausio 7 dienos.

Vilniuje šiuo metu jau įrengtas vienas kolumbariumas Liepynės kapinėse. Šiuo metu šiame kolumbariame yra 156 kriptos, atsiradus didesniam poreikiui, vietų skaičius gali būti išplėstas.

Vilniaus miesto savivaldybė šių metų liepą taip pat pritarė kolumbariumų įrengimui trejose miesto kapinėse - Antakalnio, Karveliškių ir Sudervės.

Konkursai kolumbariumams įrengti skelbti ir anksčiau, tačiau verslininkai jais nesusidomėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.