Kalėdų eglės įžiebimas vilniečiams tapo ir kantrybės išbandymu

Nepabūgę spaudžiančio šaltuko šeštadienio vakarą į sostinės Katedros aikštę rinkosi vilniečiai ir miesto svečiai, nekantraujantys pamatyti tradicinį Kalėdų eglės įžiebimą. Tačiau dėl susirinkusių žmonių gausos ir automobilių grūsčių dalis žiūrovų nusprendė nelaukti įžiebimo ceremonijos. 

Įžiebta pagrindinė Vilniaus kalėdinė eglė, esanti Katerdos aikštėje.<br>M.Kulbio nuotr.
Įžiebta pagrindinė Vilniaus kalėdinė eglė, esanti Katerdos aikštėje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:08 AM

Kasmet ši šventė sulaukia didelio susidomėjimo, mat didžiausios šalies Kalėdų eglės įžiebimas simbolizuoja šventinio laikotarpio pradžią.

Laikrodžiui mušant 20 valandą, eglė buvo įžiebta, o šventę vainikavo fejerverkai.

Šventę dovanojo italai

Šiemet į Katedros aikštę susirinkusius miestiečius stebino akrobatikos ir šviesos meno trupė iš Italijos „Kitonb“. 

Į Vilnių atvykę italų šviesos ir akrobatikos meistrai „Kitonb“ save vadina ekstremalaus teatro trupe. Projekto „Kalėdos Sostinėje“ vadovos Tado Rimdžiaus teigimu, šią trupę į Vilnių imta kviesti dar balandžio mėnesį, o pačios derybos dėl italų atvykimo buvęs ilgas ir nelengva sprocesas.

Savo pasirodymo sostinės Kalėdų eglės įžiebimo metu „Kitonb“ atliko „Carillon“ programą, šokio ir šviesos elementais apjungiančią keturis metų laikus. Keturi metų laikai šio pasirodymo metu vaizduojami simboliškai ir siejami su žmogaus gyvenimo ciklais.

Tiesa, ne visi gausiai Katedros aikštę užplūdę žiūrovai galėjo mėgautis šiuo reginiu, mat vaizdas buvo transliuojamas tik per vieną projekciją, todėl dalis lankytojų pasirodymo tiesiog negalėjo matyti. 

Žmonės piktinosi, kad visa aikštė spektaklio metu buvo užtemdyta, o automobilių aikštelės neištuštintos, neapribotas eismas. Jiems tamsoje teko brautis pro automobilius, tad dalis vilniečių atėję su mažais vaikais nusprendė vykti namo, taip ir nesulaukę eglės įžiebimo ceremonijos. 

Pro Katedros aikštę važiavusiems vairuotojams taip pat teko kantrybės išbandymas – automobilių spūstys susidarė visose aplinkinėse gatvėse.

Vienam vilniečiui Kalėdos kainuos vos litą

Šiais metais planuojama per 20 pačių įvairiausių renginių, kuriais vilniečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis iki sausio mėnesio vidurio. Mieste papuoštos net trys Kalėdų eglės, o aktyvių pramogų ištroškusius vilniečius sostinės centre vežios specialus Kalėdų traukinukas.

Katedros ir Rotušės aikštėse įsikūrė Kalėdų mugės, kurie lankytojams siūloma paragauti saldumynų bei įsigyti rankdarbių ar kitų šventinių smulkmenų.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad šiemet sostinei Kalėdų puošmenos ir renginiai apie 690 tūkst. litų. Anot Vilniaus mero A. Zuoko, iš šios sumos du trečdaliai yra rėmėjų skirti pinigai, o vienam vilniečiui šių metų šventės iš savivaldybės biudžeto atsieis beveik litą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.