Socialdemokratai: mūsų nesėkmės pagimdė Darbo partiją?

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Aloyzas Sakalas, kurio teigimu, daugiau nei per du dešimtmečius teko įveikti ne vieną kliūtį siekiant išlaikyti puoselėjamas vertybes ir idėjas.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2014-11-29 11:45, atnaujinta 2018-01-20 08:27

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė Aloyzas Sakalas, kurio teigimu, daugiau nei per du dešimtmečius teko įveikti ne vieną kliūtį siekiant išlaikyti puoselėjamas vertybes ir idėjas.

Mykolo Riomerio Universiteto dėstytojas Gintaras Mitrulevičius savo pranešime „Socialdemokratija ir Lietuva: 25 metai socialinių ir politinių pokyčių epochoje“ apžvelgė istorines partijos veiklos ištakas.

Nauja karta, nauji iššūkiai

„XIX amžiaus pabaigoje socialdemokratija tokio vaidmens kaip kitose Europos šalyse nesuvaidino dėl tam tikrų istorinių aplinkybių. Tarpukario respublikoje LSDP būdama tiek opozicijoje, tiek pozicijoje vaidino svarbų vaidmenį, bet paskui partijos veikla uždrausta.

Lietuvių socialdemokratinė mintis ir judėjimas galėjo reikštis tik emigracijoje, bet apie turime ne tiek jau daug informacijos“, - kalbėjo G.Mitrulevičius ir pridūrė, kad tik vėl ėmus formuotis daugiapartinei sistemai atsirado galimybė atsikurti ir veikti LSDP Lietuvoje.

Anot pranešėjo, per dvidešimt penkerius metus išauga nauja žmonių karta, o politiniai jėgai, tai reiškia daug pokyčių ir iššūkių.

Darbo partija – klaidų rezultatas?

Kalbėdamas apie partijos veiklą ir istoriją pranešėjas pateikė ir nemažai kritikos aspektų.

„Ar darbo partijos atsiradimas politikoje nėra tam tikrų LSDP politikos nesėkmių pasekmė? Nes įvyko tam tikros dalies rinkėjų perėmimas“, - svarstė G.Mitrulevičius ir pridūrė, kad pačios partijos veikla neabejotinai turėjo įtakos ir kitų politinių jėgų vystymuisi ir veiklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.