Praėjusią savaitę NATO naikintuvai dėl rusų kilo tik kartą

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad praėjusi savaitė prie Baltijos valstybių sienų buvo pakankamai rami. NATO naikintuvai dėl artėjančių Rusijos orlaivių į orą buvo keliami tik vieną kartą.

Praėjusią savaitę NATO naikintuvai dėl rusų kilo tik kartą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Praėjusią savaitę NATO naikintuvai dėl rusų kilo tik kartą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 9:42 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:30 AM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, NATO oro policijos misiją atliekantys naikintuvai lapkričio 24-30 d. į orą buvo keliami vieną kartą atpažinti artėjančio orlaivio.

Tarptautinėje oro erdvėje virš neutralių vandenų prie Baltijos valstybių sienų atpažintas Rusijos Federacijos karinis elektroninės žvalgybos orlaivis Il-20. Jis skrido pagal planą. Tačiau tame plane buvo nurodytas kitas orlaivio tipas, o Il-20 skrido su išjungtu atsakikliu.

Lietuvos nacionalinės oro erdvės pažeidimų per savaitę neužfiksuota.

Šiuo metu NATO oro policijos misiją vykdo Portugalijos karinių oro pajėgų kariai šešiais naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“, juos misijoje sustiprina Kanados karališkųjų oro pajėgų kariai keturiais naikintuvais F-18 „Hornet“.

Tuo pat metu NATO oro policijos misiją atlieka Vokietijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“, kylantys iš Emario bazės Estijoje, ir Nyderlandų naikintuvai F-16, kylantys iš Lenkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.