V.Vildžiūnaitė grąžinama į darbą VMI

Iš Valstybinės mokesčių

V.Vildžiūnaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Vildžiūnaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-12-01 17:53, atnaujinta 2018-01-20 04:56

„VMI, atsižvelgdama į teismo priimtą nutarimą dėl iš pareigų atleistos viršininko pavaduotojos grąžinimo į anksčiau eitas pareigas, sudarys tinkamas sąlygas V.Vildžiūnaitei toliau sklandžiai vykdyti jai pavestas funkcijas“, – teigiama VMI pranešime.

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė sakė, kad teismas padarė išvadą, jog V.Vildžiūnaitei tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų – buvo skirta, nesant tam teisinio pagrindo ir neįrodžius tarnybinio nusižengimo sudėties.

„Todėl įsakymas, kuriuo ji atleista iš pareigų, naikinamas ir jos skundas tenkinamas. Teismas taip pat grąžino V.Vildžiūnaitę į pareigas ir priteisė jos naudai visą vidutinį darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą nuo liepos 25 dienos iki teismo sprendimo įvykdymo“, – BNS sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Teismas padarė išvadą, kad tarnybinė nuobauda paskirta nepagrįstai, nes nėra įrodyta, kad ji neatliko savo funkcijų ar tiesiogines pareigas atliko netinkamai. Taip pat byloje nėra įrodymų, kad pareiškėja siekė piktybiškai pažeisti valstybės tarnybą reglamentuojančius teisės aktus“, – aiškino S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

Teismo sprendimas per 14 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Tuometinis VMI viršininkas Modestas Kaseliauskas, likus dviem dienoms iki savo darbo pabaigos, birželio 30 dieną atleido V.Vildžiūnaitę už šiurkštų tarnybinį nusižengimą – esą dėl jos kaltės sustabdytas milijoninės vertės konkursas.

Pati V.Vildžiūnaitė tvirtino, kad buvo atleista, nes oficialiai parašė, kad konkurse dalyvavusi įmonė neturi skolos, nors ši turėjo 78 centų skolą ir maždaug 200 kartų didesnę mokesčių permoką vienu metu.

„Sprendimas toks, kokio tikėjausi, nes nuo pat pradžių žinojau, kad esu teisi ir nepadariau jokio pažeidimo“, – BNS sakė V.Vildžiūnaitė.

„Taip, ketinu grįžti. Svarbiausia, kad buvo atstatytas teisingumas“, – pridūrė buvusi tarnautoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.