Kas krečia pokštus su Seimo narių „Facebook“ profiliais?

Kažkas keisto vyksta su politikų „Facebook“ paskyromis. Per vieną vakarą buvo išjungtos trijų politikų "Facebook" paskyros -  konservatorių Rasos Juknevičienės ir Arvydo Anušausko ir liberalo Remigijaus Šimašiaus.

R.Juknevičienės profilis socialiniame tinkle - nepasiekiamas.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Juknevičienės profilis socialiniame tinkle - nepasiekiamas.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:18 AM

R.Juknevičienė nustebo antradienio vidurdienį pabandžiusi atverti savo „Facebook“ paskyrą – ji neveikė. Socialinio tinklo sistema pranešė, kad Seimo narė pažeidė naudojimo taisykles, todėl jos paskyra buvo išjungta.

„Facebook“ blokuoja profilius tuomet, kai apie jos netinkamumą (vartotojas apsimeta kitu žmogumi, skleidžia įžeidžiančio turinio informaciją ir pan.) praneša daug kitų socialinio tinklo vartotojų. Po tokios atakos, paskyra yra greitai išjungiama. Pati Seimo narė negalėjo paaiškinti, ar tai yra specialiai prieš ją nukreiptas išpuolis.

„Nusiunčiau savo duomenis, laukiu oficialaus „Facebook“ atsakymo. Esu girdėjusi apie tokius išpuolius. Kyla įvairių minčių – gal kažkam nepatinka turinys, nes ir mano kryptis yra susijusi su informaciniais karais. Visko gali susigalvoti“, – sakė Seimo narė.

R.Juknevičienė apie išjungtą paskyrą pasakė savo partijos kolegai A.Anušauskui. Šis apie nulaužtą ir neveikiantį kolegės profilį parašė savo „Facebook“ profilyje.

Įdomu tai, kad po keleto minučių buvo uždaryta ir šio politiko „Facebook“ paskyra. Praėjus maždaug dešimt minučių, A.Anušausko profilis vėl buvo pasiekiamas.  Politikas turėjo atsarginį profilį, per kurį atkūrus saugumo nustatymus, pavyko vėl įsijungti tikrąją paskyrą.

Tai jau trečias atvejis per pastarąją savaitę, kai socialiniuose tinkluose streikuoja konservatorių „Facebook“ paskyros. Praėjusią savaitę nulaužtas ir į konservatorių partiją įstojusio Tado Langaičio profilis.

„Tai yra pavojingas dalykas. Kai atstatė mano profilį, aš parašiau apie įvykusį faktą – apie paprastu būdu nulaužtą profilį. Tačiau komentaruose įvyko didelė diskusija, tad teko ištrinti tą žinutę.

Į šią problematiką žiūrima paviršutiniškai ir galvojama, kad tai yra politikų savireklama. Nors to tikrai nėra – nei mano, nei Rasos atveju. Iš tiesų tai kelia stresą, nes yra padarytas įdirbis, tai yra komunikacijos kanalas ir staiga – jo nėra“, – sakė T.Langaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.