Keturi prezidentai ieškos priešnuodžių rusiškai propagandai

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko į Estiją, kur susitiks su Latvijos, Estijos ir Lenkijos prezidentais. Sekmadienį jos kelionės maršrutas pasuks kita kryptimi – į Turkiją, kur dar šį pirmadienį lankėsi Vladimiras Putinas.

Dalia Grybauskaitė su Lenkijos prezidentu Bronisławu Komorowskiu.<br>M.Kulbio nuotr.
Dalia Grybauskaitė su Lenkijos prezidentu Bronisławu Komorowskiu.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 8:37 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:25 AM

„Tokio formato susitikimas, kuomet dalyvauja trijų Baltijos valstybių prezidentai, gyvuoja apie 20 metų, - „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo  vyriausioji prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė. - Gerai, kad į jį šį kartą buvo pakviestas Lenkijos prezidentas Bronisławas Komorowskis. Visi keturi turės progą aptarti saugumo situaciją“.

Pasak prezidentės patarėjos, labai svarbu, kad Velse, kur buvo susirinkę visų NATO aljanso valstybių vadovai, visi priimti sprendimai būtų įgyvendinti, kad būtų padidintos saugumo priemonės Baltijos valstybėse ir Lenkijoje." Visiems svarbi energetika

„Taigi, bendrų saugumo temų turime daug. Taip pat visoms keturioms valstybėms yra aktualūs energetikos klausimai. Turime tęsti ir kuo skubiau užbaigti energetinius projektus. Reikia pabaigti jungtį su Švedija, tiek elektros, tiek dujų jungtis su Lenkija, sustiprinti jungtis su Baltijos valstybėmis- tik tada galime tikėtis, kad energetikos kainos sumažės“, - kalbėjo J.Neliupšienė.

Trečias klausimas, kurį aptars keturių valstybių vadovai, tai kova su propaganda, kurios atakas jaučia visos šalys.

Estijoje taip pat bus diskutuojama kokios pagalbos iš šių keturių valstybių ir Europos sąjungos gali tikėtis Ukraina.

Dovanos lietuviškus sūrius

Sekmadienį prezidentės D.Grybauskaitės maršrutas drieksis į Turkiją. Čia ji susitiks su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu, o taip pat atidarys verslo forumą.

„Svarbiausias šio darbo vizito tikslas – vadinamoji ekonominė diplomatija, tai reiškia diskusijas apie tai, kaip galėtume skatinti abiejų valstybių ekonominius ir prekybinius ryšius. Stambule vyks verslo forumas, kuriame dalyvaus Lietuvos ir Turkijos verslininkai, - sakė prezidentės patarėja.

Anot J.Neliupšienės, investavimo ir verslo plėtros galimybėmis Turkijoje domisi įvairių sričių verslininkai - nuo transporto ir logistikos sektorių atstovų iki telekomunikacijų ir biotechnologijų įmonių, kuriančių didelės pridėtinės vertės produktus. 

Vizito metu taip pat planuojama pasirašyti ir keletą dvišalio bendradarbiavimo susitarimų su šia šalimi. 

„Dėl bendros ekonominės prekybos komisijos įsteigimo, dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje ir dėl bendradarbiavimo Europos integracijos srityje. Tos ekonomikos bus daug“, - „Žinių radijui“ sakė J. Neliupšienė. 

Pasak jos, Turkijos prezidentui jau ruošiama dovana – jam ketinama padovanoti lietuviškų sūrių rinkinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.