Konservatoriai įtaria, kad B.Bradauskas Seime pasirodė girtas

Konservatorius Kęstutis Masiulis įtaria, kad antradienį į darbą Seime socialdemokratas Bronius Bradauskas atėjo išgėręs. Maža to, tvirtai sudėtas vyras pasiūlė K.Masiuliui užvažiuoti „į snukį“ ir vos nekibo į atlapus. Įtarimus apie girtą kolegą K.Masiulis parašė savo „Facebook“ paskyroje.

K.Masiulis įtaria, kad užtiko kolegą išgėrusį.<br>V.Balkūno nuotr.
K.Masiulis įtaria, kad užtiko kolegą išgėrusį.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2014-12-02 18:19, atnaujinta 2018-01-20 03:10

„Šiandien, apie 16val. Seimo plenariniame posėdyje vyko diskusija dėl Nekilnojamo turto mokesčio. Kai kalbėdavo Biudžeto komiteto vadovas Bronius Bradauskas, man labai panašėjo į girto kaimo erelio sąmojus, o ir jo liežuvis pynėsi kaip berneliui prieš diskoteką ant drąsos paėmus“, – rašė K.Masiulis.

K.Masiulis, įtardamas, kad Seimo narys gali būti girtas, pasiūlė kartu su juo pasitikrinti blaivumą. Alkotesterį paslaugiai atnešė Jurgis Razma.

„Papūčiau – nulis. Nuėjau su alkotesteriu prie Bradausko – šis, demonstruodamas gerą užsienio kalbų žinojimą, pasiūlė eiti ten, kas užrašoma tik trim rusiškom raidėmis. Dar lietuviškai pasiūlė: „Nori į snukį?“, – kas labai atitinka jo gerą išsilavinimą ir elitarišką jau lietuvių kalbos žodyną“, – rašė K.Masiulis.

Tuomet konservatorius pasiūlė pasitikrinti blaivumą prie žiniasklaidos, tačiau B.Bradauskas nėrė į koridorių, kuriame negali vaikščioti žiniasklaidos atstovai.

„Kai jau pinasi liežuvis... Žmogus jau darosi neadekvatus, kyla įtarimas. Kai išgirdau ką jis šneka, atsisukau į kolegas ir paklausiau – ar čia man vienam atrodo, ar ir kitiems panašu, kad jis girtas? Kolegos atsakė, kad „aiškiai girtas“, – kalbėjo K.Masiulis.

Tarp Seimo narių sklinda kalbos, kad tai – ne pirmas kartas, kai B.Bradauskas Seime vaikšto įmetęs burnelę. K.Masiulis priminė, kad B.Bradausko elgesys sukėlė įtarimų ir vieną kartą, kai jis pradėjo lyg niekur nieko Seimo posėdžių salėje giedoti Respublikos himną.

„Aš galiu tik klausti, negaliu teigti, kad jis buvo tikrai girtas“, – K.Masiulis.

Įtarimus neigia

Pats socialdemokratas B.Bradauskas portalui lrytas.lt tvirtino, kad K.Masiulio kaltinimas laužtas iš piršto. Seimo narys tikino, kad antradienį alkoholinių gėrimų tikrai negėrė.

„Žmogus (K.Masiulis – Red.) yra neprognozuojamas ir bando kaltę suversti kitiems. Daro šou, tai ką – pasiduoti provokacijai? Purvą drabsto, žinote, tai nėra pirmas atvejis. Žmogus ne visai pilno proto, ką aš galiu padaryti dėl to?“, – kalbėjo B.Bradauskas

Išgirdęs, kad K.Masiulis pabūgo „gauti į snukį“, B.Bradauskas tikino, kad į atlapus kibti jis neketino ir ėmė juoktis: „Jeigu būčiau ketinęs, tai būčiau ir davęs. Žinote patarlę – girtas išsiblaivo, o durnas – niekada. Jis amžinai girtas, amžinai!“

Politikas K.Masiulį ketina apskųsti Etikos ir procedūrų komisijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.