Kuri televizija nuskriaustuosius myli labiau?

Padėti sunkiai besiverčiantiems, sergantiems, ar tėvų paliktiems vaikams yra tikrai nuostabus dalykas. Pagelbėti , pasidalinti su kitais tuo, ko jiems trūksta yra labai sveikintina. Žmones ar organizacijas, neabejingas kitų bėdai, visada labai gerbiau, o ir pats visada stengiuosi prisidėti kuo galėdamas.

Daugiau nuotraukų (1)

Matas Niparavičius

Dec 2, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:18 AM

Tačiau net ir tokiame šventame reikale, pasirodo, būna ir antra medalio pusė. Lyg ir natūralu, kad noras pagelbėti turėtų būti visiškai nesavanaudiškas, kilęs tik iš altruistinių sumetimų. Tobulam pasaulyje gal taip ir nutiktų, tačiau to niekada nebus ten, kur susikerta dviejų didžiausių Lietuvos televizijų keliai.

Praėjusį savaitgalį buvau vienas iš tų, kurie nusprendė vakarus praleisti ramiai namuose. Visi vakarėliai, ar vėlyvos vakarienės su draugais šį kartą buvo atidėtos. Kojos ištiestos ant sofos, TV programų gidas rankose – pradžia nebloga. Tačiau beanalizuojant savaitgalio laidas, renginius ir visokias kitokias siūlomas televizijų atrakcijas, pastebėjau labai įdomų sutapimą.

Penktadienio vakare LNK televizija pateikia žiūrovui gražų ir kilnų koncertą, skirtą labdaros akcijai „Pasidalinkim“. Šeštadienio programoje – kitas žydrųjų ekranų transliuotojas TV3 pristato jau savo „arkliuką“ – 12-ąjį kartą vykstantį koncertą, skirtą „Išsipildymo akcijai“. Gražu ir kilnu? Norisi sakyti taip, tačiau neskubėkime su išvadomis.

Ar tikrai geriausias būdas surinkti kuo daugiau lėšų likimo nuskriaustiesiems labdaringų koncertų metu, yra organizuojant du identiškus vakarus iš eilės? Ar eilinis Lietuvos gyventojas, pažiūrėjęs penktadieninį LNK paramos koncertą ir per jį paaukojęs pinigų, lygiai su tokiu pat noru puls dovanoti pinigus ir sekantį vakarą, stebėdamas TV3 akciją?

Tokių žmonių bus, bet net ir man, neturinčiam marketingo magistro laipsnio, aišku, kad tokie du, pinigų „prašantys“ koncertai, transliuojami vienas po kito, tikrai pretenduoja sumažinti bendrą aukojamų pinigų sumą. Ir stipriai.

Jei jau užduodam tiek klausimų, paklausiu dar vieno – ar šiuo atveju matome tiesog nekaltą norą dosniai padėti ir paaukoti, ar ir tokiame, atrodytų geranoriškame reikale, vyksta labai stipri ir negailestinga konkurencija tarp dviejų televizijos grandų? Pločiau rankomis ir džiaugčiausi jei abiejų didžiųjų televizijų atstovai bent kartą metuose susėstų prie vieno stalo ir sutartų, kad yra reikalas, kurio vardan konkurencija turėtų būti padėta į šalį. Jei aukoti, tai aukoti garbingai.

Pavyzdžiui, TV3 padaro savo paramos akciją gruodžio 1-osios vakarą, gražiai paminint tarptautinę vaikų gynimo dieną, o LNK – gerumą dalija Šv.Kalėdų išvakarėse. Kad būtų dar sąžiningiau, sekančiais metais abu transliuotojai apsikeičia išsirinktomis datomis, ir visi lieka patenkinti. Tokiu atveju žiūrovui tikrai nebus taip sunku psichologiškai pasiųsti tą dosnią sms žinutę ir vienam, ir kitam paramos fondui. Abi televizijos bendrai surinks tikrai daugiau lėšų, nei darydamos du tolygius vakarus vieną po kito, o ir visas „Vienas namuose“ serijas neabejotinai spės parodyti. Laimi visi.

Ar ši idėja skamba utopiškai, spręskite Jūs. Na, o šiais metais „nugalėtoju“, ko gero, reikėtų skelbti LNK. Jie sugebėjo viena diena anksčiau suvilioti visus, kurie gali ir nori aukoti, bei aplenkti TV3. Bet teisingiau turbūt reikėtų sakyti, kad šiais metais pralaimėjo nuskriausti vaikai ir prizas atitenka maisto mažiau turintiems. Vien toks sakinys skamba šlykščiai ir šventvagiškai.

Gal visgi pabandom paieškoti kito varianto, kur nebūtų „laimėtojų“ ar „pralaimėtojų“, o tiesiog visi bendrai padėtumėme tiems, kurių likimas šiuo metu neglosto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.