Panevėžio meras apdovanotas Rumunijos ordinu, bet už ką - nežino

Nepaprastasis ir įgaliotasis Rumunijos ambasadorius Danas Adrianas Balanescu Panevėžio merui įteikė ordiną „Už nuopelnus“ Panevėžio miesto merui Vitalijui Satkevičiui.

Panevėžio meras apdovanotas už nuopelnus Rumunijai.<br>Panevėžio savivaldybės nuotr.
Panevėžio meras apdovanotas už nuopelnus Rumunijai.<br>Panevėžio savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-02 16:16, atnaujinta 2018-01-20 03:18

Rumunijos prezidento Traiano Basescu dekrete rašoma, kad apdovanojimas merui skiriamas už asmeninius nuopelnus plėtojant dvišalius Rumunijos ir Lietuvos santykius. Pats Panevėžio meras nežino už ką jam buvo skirtas apdovanojimas, todėl toks įvertinimas jam buvo labai netikėtas.

Pirmadienį buvo minima Rumunijos nacionalinė diena, šventės metu Panevėžio meras ir buvo apdovanotas. „Ambasadoriui pradėjus skaityti prezidento dekretus dėl apdovanojimų, nuskambėjo ir mano pavardė. Tai buvo labai malonu ir netikėta. Su Rumunijos ambasadoriumi esame pažįstami jau ne pirmi metai, dažnai bendraujame. Turėjome projektą Rumunijoje, yra pasirašytas bendradarbiavimo ketinimų protokolas su Muramurešo miestu. Matyt Rumunijai yra labai svarbūs ryšiai su Lietuva. O apdovanojimas ir yra skirtas už ryšių plėtojimą“, - sakė meras V.Satkevičius.

Panevėžio miesto meras kartu su rajono meru Povilu Žaguniu rugsėjo mėnesį apsilankė Maramureše. Merams atrodo, kad rumunų verslininkams taip pat gali būti įdomus Panevėžys todėl tikisi, kad bus pasirašyta miestų bendradarbiavimo sutartis.

Su rumunais jau yra aptartas galimas Maramurešo apskrities ir Panevėžio kultūros įstaigų, verslo įmonių ir organizacijų bendradarbiavimas, kontaktai turizmo srityje, bendrų projektų rengimas.

Rumunijos nacionaliniais ordinais apdovanoti dar du šiai šaliai nusipelnę žmonės iš Lietuvos – skulptorius Vladimiras Kančiauskas ir Lietuvos rumunų kultūros bendrijos pirmininkė Lučija Bartkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.