V. Kotlerovą iš rankų paleidusi Italija nebetęs jo bylos

Įtariamąjį Sausio 13-osios byloje Vasilijų Kotlerovą iš rankų paleidusi Italija nebetęs teisminio nagrinėjimo dėl jo perdavimo Lietuvai. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius reiškia apgailestavimą dėl susidariusios situacijos ir laukia paaiškinimų iš Italijos.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 2, 2014, 3:12 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:29 AM

Eltos žiniomis, Lietuvos ambasada Italijoje sulaukė pranešimo iš Milano teismo, kad jis nebemato galimybių tęsti nagrinėjimą bylos dėl prašymo perduoti V.Kotlerovą Lietuvai.

Generalinė prokuratūra antradienio pavakarę gavo atsakymą iš Italijos, patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė. Tačiau šis dokumentas yra italų kalba ir šiuo metu yra verčiamas, todėl nuo platesnių komentarų apie jo turinį kol kas susilaikoma.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė perdavė diplomatijos tarnybos poziciją, kurioje reiškiamas apgailestavimas dėl teismo sprendimo.

„Italijos institucijos turėjo užtikrinti, kad V.Kotlerovas sprendimo priėmimo dieną būtų joms pasiekiamas. Tikimės išgirsti Italijos pusės paaiškinimus ir argumentus dėl tokio sprendimo. Teisingumo srityje ES šalys bendradarbiauja remiantis abipusio pasitikėjimo principu, todėl pagrįstai tikėjomės, kad Italija perduos Sausio 13-osios bylos įtariamąjį Lietuvai“, – teigė R.Jakilaitienė.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius apgailestavimą jau perdavė ir savo kolegai italui.

„Briuselyje NATO susitikime dalyvaujantis ministras (Linas Linkevičius – ELTA) savo apgailestavimą ir viltį, kad Italija paaiškins savo argumentus, jau yra išsakęs Italijos užsienio reikalų ministrui“, – sakė R.Jakilaitienė.

Ji taip pat pažymėjo, kad baudžiamasis procesas V.Kotlerovo atžvilgiu vyks toliau, o jo tarptautinė paieška tebegalioja. Tą patį pabrėžė ir Generalinės prokuratūros atstovė.

„Tas asmuo toliau yra paieškomas tarptautiniu mastu, taip pat ir Italijoje. Nepaisant to, ar jis bus sulaikytas ir perduotas Lietuvai, baudžiamasis persekiojimas vis tiek vyks“, – sakė E.Martinonienė.

V.Kotlerovas pradingo po to, kai jam buvo paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – namų areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.