Apie išvykas į užsienį mokyklos turės informuoti savivaldybę

Vilniaus miesto savivaldybė nusprendė įpareigoti visas sostinės mokyklas apie išvykas į užsienį informuoti savivaldybę.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2014, 9:18 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:28 AM

Toks sprendimas priimtas, išnagrinėjus Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos vadovų veiksmus ir aplinkybes, kuriomis šią vasarą sostinės moksleiviai vyko į sukarintas stovyklas.

Kad panašių situacijų būtų išvengta ateityje, bendrojo ugdymo įstaigų vadovai nuo šiol turės informuoti Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentą apie visas planuojamas mokyklos išvykas į ne Europos Sąjungos ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos šalis. Dalyvauti išvykose bus galima tik gavus pritarimą.

Komisija mokyklų vadovus įspėjo ir įpareigojo atitinkamai įvertinti su tyrimu susijusių mokytojų atsakomybę. Komisijos nuomone, pedagogai privalėjo kartu su vadovais nuodugniai išanalizuoti kvietimo dalyvauti užsienio šalies organizuojamame renginyje turinį, programą ir tikslus.

Vilniaus miesto savivaldybės nuomone, šių išvykų buvo galima išvengti, jei Valstybės saugumo departamentas, turėjęs išankstinę informaciją, būtų informavęs savivaldybę ar mokyklų vadovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.