Gyvuliui – ne vieta prie valdžios lovio

Savivaldybių rinkimuose tradicines partijas bandys nurungti visuomeniniai judėjimai ar rinkimų komitetai. „Valdžioje visi vagys!“, „Dirbsime žmonių labui!“, „Išnaikinsime kyšius!“ Štai kokiais naujais programiniais šūkiais bandoma apakinti rinkėjus!

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 3, 2014, 6:36 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:39 AM

Rinkimų komitetų pavadinimai irgi verti dėmesio. Pavyzdžiui, rinkimus į Šilutės rajono tarybą pasišovusi laimėti asociacija „Šilutės garažai“.

„Iš garažų mes išeiname į politikos greitkelį, nors dar tik savivaldybės lygiu. Mums pavyzdys yra kompiuterio „Apple“ istorija. Šis kompiuteris buvo sukurtas būtent garaže“, – išdidžiai paaiškino asociacijos prezidentas S.Žymančius.

Politinė judėjimo programa vyrams kilo remontuojant automobilius, o vienas jos punktų – sumažinti žemės, ant kurios stovi Šilutės garažai, mokestį.

Planai pagirtini, arti žemės. Bet šilutiškius tikrai pranoksta į Radviliškio rajono tarybą besiveržiantis komitetas „Už meilę žmogui“. Jo pirmininkė L.Šlamienė paaiškino, kad svarbiausia – dvasinės vertybės, žmogaus teisės ir orumas.

Tiesa, ta begalinė meilė žmogui tikriausiai neliečia mokesčių inspektorių ar policininkų.

Mat dar prieš penkerius metus, kai šie pareigūnai ėmėsi tikrinti Radviliškio turgų, ta pati „Už meilę žmogui“ šauklė juos išvadino kaulų laužytojais, teroristais, o ant tvoros atsirado užrašas: „Mokesčių inspektoriai ir Radviliškio policininkai – gyvuliai! L.Šlamienė.“

Bet net tokiai drąsiai moteriai tada nepavyko išsaugoti rajono tarybos nario mandato, todėl natūralu, kad neliko nieko kita, kaip burti komitetą „Už meilę žmogui“.

Valdžia nusivylė ir šilutiškė D.Zebelienė. Ji vadovauja judėjimui „Už žmonių valdžią“, kuriam teks susigrumti su kovingaisiais to paties rajono garažininkais. Trumpai tariant, nuobodu nebus – į kovą kyla žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.