Iš praktinio mokymo centro – tiesiai į geidžiamą darbo vietą

Nuo šiol čia besimokantys būsimieji specialistai praktinius įgūdžius tobulins dirbdami įranga, kuri naudojama pažangiausiose statybos įmonėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-03 08:43, atnaujinta 2018-01-20 02:28

Naujomis praktinio mokymo priemonėmis aprūpintose dirbtuvėse ir technologijų kabinetuose bus rengiami mūrininkai, betonuotojai, apdailininkai, pastatų restauratoriai, pastatų šiltintojai, statybos verslo paslaugų teikėjai. Taip pat planuojama rengti stogdengius, statybininkus, termoizoliuotojus.

Pasak Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro direktoriaus Ričardo Šeštoko, naujai sukurta praktinio mokymo bazė ne tik užtikrins aukštą specialistų rengimo kokybę, bet ir didins profesinio mokymo prestižą.

Statybos sektoriniame praktinio mokymo centre taip pat įkurtas šiuolaikinis informacinis centras: biblioteka, kompiuterizuota skaitykla, informacinių technologijų ir nuotolinio mokymo klasės.

Aprūpino naujausia įranga

Praėjusią savaitę naujas Statybos sektorinis praktinio mokymo centras duris atvėrė Šiauliuose. Jame, kaip planuojama, kasmet mokysis ir kvalifikaciją kels daugiau nei 600 asmenų. Šiaulių profesinio rengimo centro direktorius Saulius Dargužas šio centro atidarymą vadina dideliu ir svarbiu įvykiu visam Šiaurės Lietuvos regionui.

„Šio centro atidarymas atvers galimybes įgyti naujų ir itin šiuolaikiškų kompetencijų“, – įsitikinęs S.Dargužas.

Pirmąjį Šiaulių regione Statybos sektorinį praktinio mokymo centrą sudaro Mechanikos ir Statybos sektoriai. Modernia technika aprūpintame Mechanikos sektoriuje įrengtos trys mokomosios dirbtuvės: suvirinimo elektra, dujomis, pusautomačiais. Pastatų inžinerinės įrangos montuotojų-santechnikos, vėdinimo ir oro kondicionavimo dirbtuvėse sumontuota vokiečių firmos REMS įranga, taip pat saulės kolektorius, šilumos siurblys, kietojo kuro, dujinis ir elektrinis šildymo katilai.

„Tai visiškai naujas pastatas, kuriame mūsų mokiniai dirbs su moderniausia technika. Kad mokiniai turėtų galimybę susipažinti ir išmokti dirbti su įvairia technika ir jos modifikacijomis, įsigydami įrangą tarėmės su socialiniais partneriais, su mūsų mokinių būsimais darbdaviais. Įmonėse naudojamos skirtingos technologijos, todėl buvo būtina į tai atsižvelgti“, – sako S.Dargužas.

Statybos sektoriuje atnaujintos stalių, mūrijimo, dažymo, tapetų ir plytelių klijavimo, tinkavimo praktinio mokymo dirbtuvės sudarys geresnes sąlygas išmokti amato paslapčių.

Renkasi paklausias specialybes

Pasak S.Dargužo, įrengiant Statybos sektorinį praktinio mokymo centrą buvo panaudota ES parama, iš viso 12,5 mln. litų.

Naujai įkurtame praktinio mokymo centre specialybės mokytis galės ne tik Šiaulių profesinio rengimo centro mokiniai, bet ir kitų profesinio mokymo įstaigų mokiniai, aukštųjų mokyklų studentai, kvalifikaciją galės tobulinti kitų mokymo įstaigų profesijos mokytojai, statybos ir kitų įmonių darbuotojai. Moderniausią įrangą galės išbandyti ir savo kompetencijas patobulinti pagal mainų programas iš užsienio atvykę mokiniai ir mokytojai.

Anot direktoriaus, Šiaulių profesinio rengimo centre pastaruoju metu buvo praplėstas programų spektras ir įgyvendintos vidurines mokyklas baigusiems moksleiviams skirtos kelios naujos programos.

Statybos mokymo centre itin paklausios naujos mokymo grupės santechniko, suvirintojo, automobilio priežiūros bei metalo apdirbimo specialisto profesijoms įgyti.

2012 m. pabaigoje Šiaulių profesinio rengimo centre taip pat buvo atidarytas Didmeninės ir mažmeninės prekybos sektorinio praktinio mokymo centras. Šiuolaikiškai įrengtose profesinio mokymo patalpose tobulinti turimus prekybos įgūdžius ir kelti kvalifikaciją gali visi norintys asmenys.

Būtina bendradarbiauti su verslu

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis sako, kad pastaraisiais metais, panaudojant ES paramą, ypač sustiprėjo profesinių mokymo įstaigų įvaizdis, išaugo šių mokyklų populiarumas. Tai lėmė šiose mokyklose kuriama moderni, šiuolaikiška mokymo bazė, gerėjanti mokymo kokybė, atnaujinamos mokymo programos, steigiami naujausiomis technologijomis aprūpinti sektoriniai praktinio mokymo centrai bei glaudus mokyklų bendradarbiavimas su verslu ir darbdaviais.

„Profesinių mokyklų bendradarbiavimas su verslu ir darbdaviais ypač svarbus visų šalies regionų plėtrai: kad būtų parengta tokių darbuotojų, kurių reikia konkrečiam regionui, konkrečiai pramonės šakai ar įmonei“, – sako ministras D.Pavalkis.

Vakar Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centre duris atvėrė modernus Statybos sektorinis praktinio mokymo centras.

Šiemet vienas po kito atidaromi modernūs sektoriniai praktinio mokymo centrai, sukurti panaudojant ES paramą. Iš viso jų veiks daugiau kaip 40, aprėps 17 skirtingų ūkio šakų. Dvidešimt centrų jau veikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.