Maltiečių labdaros renginyje - ir premjeras su žmona

Trečiadienį Vyriausybės rūmuose vykusiame labdaros renginyje „Maltiečių sriuba“ atkreiptas dėmesys į senų, sunkiai sergančių ir vienišų žmonių padėtį ir siekį jiems padėti.

Renginio akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renginio akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-03 13:24, atnaujinta 2018-01-20 01:51

Maltiečiai vykdo šią akciją, norėdami surinkti lėšų savo jau 23 metus vykdomiems projektams, kuriais siekiama padėti žemiau skurdo ribos gyvenantiems seneliams.

Labdaros akcijoje dalyvavo ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius su žmona Janina, kiti Ministrų Kabineto nariai.

Premjero teigimu, tai labai kilni iniciatyva, kuri kasmet atkreipia visuomenės dėmesį į garbaus amžiaus, sunkiai sergančių ir vienišų žmonių padėtį.

„Džiaugiuosi, jog akcija „Maltiečių sriuba“, startavusi Vyriausybės rūmuose, vėliau apsilankys 30 Lietuvos miestų ir miestelių“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Už akcijos metu surinktas lėšas Maltos ordino pagalbos tarnyba nupirks kalėdinius lauknešėlius sergantiems, vienišiems ir skurdžiai gyvenantiems seneliams, o savanoriai juos išdalys iki Šv. Kalėdų.

Šiuo metu maltiečiai globoja apie 2000 garbaus amžiaus žmonių 29-iuose Lietuvos miestuose.

Akcija „Maltiečių sriuba“, startavusi Vyriausybės rūmuose, ketvirtadienį pilstys sriubą Vilniaus gyventojams ir svečiams Vinco Kudirkos aikštėje.

Vėliau sriubos paragauti bus galima įvairiose ministerijose. Akcijos savanoriai apsilankys 30 Lietuvos miestų ir miestelių. Vyriausybės kanceliarija taip pat prisideda prie maltiečių veiklos ir kviečia aukoti iki pat gruodžio 22 dienos.

Maltos ordino pagalbos tarnyba įsikūrė 1991 metais. Šiuo metu maltiečiai Lietuvoje vienija daugiau kaip 900 savanorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.