A. Užkalniui - nemaloni žinia iš „Facebook“

Tūkstančiai sekėjų ir aštrūs pasisakymai „Facebook“ paskyrose? Tai garantuoja, kad greitai neteksite virtualios tribūnos ir būsite užčiaupti. Bet tik trumpam. Ketvirtadienį užvertus fiktyviais skundais, buvo išjungta žurnalisto Andriaus Užkalnio paskyra.

A.Užkalnis ketvirtadienį nebegali reikštis socialiniuose tinkluose.
A.Užkalnis ketvirtadienį nebegali reikštis socialiniuose tinkluose.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 7:31 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:01 PM

Tai jau penktas atvejis per savaitę, kai yra išjungiama viešąją nuomonę formuojančio ir didelę auditoriją turinčio žmogaus „Facebook“ paskyra.

Šio socialinio tinklo administracija profilį išjungia tuomet, kai yra gaunama daugybė pranešimų apie tai, kad vartotojas apsimeta kitu asmeniu arba skleidžia netinkamą ar įžeidžiantį turinį.

Nebegalėdamas įeiti į savo paskyrą, A.Užkalnis „Facebook“ administracijai nusiuntė reikiamus duomenis ir patvirtino savo tapatybę. Dėl profilio išjungimo žurnalistas per daug nepergyvena ir dar pasišaipo iš nemokšiškų metodų.

„Tai yra ne tik mano, bet ir kitų žmonių, kurie turi dešimtis tūkstančių sekėjų komunikacijos priemonė. Turbūt ir kitiems nebūtų juokinga, jeigu išjungtų jų telefoną, arba įsilaužtų į elektroninį paštą. Žinoma, be „Facebook“ galima apsieiti, bet be jokios abejonės tai sukelia nepatogumų.

Kalbant apie informacinio karo situaciją, galbūt tai yra geras ženklas, kad iš esmės vieninteliai įrankiai, kurie yra jiems prieinami – pienburnių lygio. Bandymų rimtumas gana primityvus – nei gudrios technologijos, nei išmonės – kažkokie vatnikai sėdi ir daro šitokius dalykus“, – sakė A.Užkalnis.

Be to, prieš keletą mėnesių, vieną dieną neveikė ir A.Užkalnio kulinarinis portalas „Laukinės žąsys“. Portalas neatlaikė apkrovos dėl dešimčių tūkstančių fiktyvių pranešimų ir komentarų srauto.

Žurnalistas apibendrino, kad informacinius karus, kai mūšio laukas yra tik komentarai ir fiktyvūs pranešimai „Facebook“, jungia „bendras negudrumas“.

Per pastarąją savaitę „Facebook“ išjungė konservatorių Rasos Juknevičienės ir Tado Langaičio, bei liberalo Remigijaus Šimašiaus profilius. Trumpam buvo išjungta ir konservatoriaus Arvydo Anušausko paskyra. Politikas turėjo atsarginį profilį, per kurį atkūrus saugumo nustatymus, pavyko vėl įsijungti tikrąją paskyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.