Iškiliems marijampoliečiams - šv.Jurgio ordinai ir medaliai

Šv.Jurgio ordinu buvo pagerbta meno mecenatė Beatričė Kleizaitė-Vasaris.

Marijampolėje vykusioje Metų padėkos šventėje šv.Jurgio ordinais bei medaliais buvo apdovanoti miestui ir jo gyventojams nusipelnę marijampoliečiai.<br>R.Pasiliausko nuotr.
Marijampolėje vykusioje Metų padėkos šventėje šv.Jurgio ordinais bei medaliais buvo apdovanoti miestui ir jo gyventojams nusipelnę marijampoliečiai.<br>R.Pasiliausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2014-12-04 16:26, atnaujinta 2018-01-19 23:12

Šv.Jurgio ordinu buvo pagerbta meno mecenatė Beatričė Kleizaitė-Vasaris.

Ji po ilgų gyvenimo metų išeivijoje, atsidėkodama gimtajai Suvalkijai, Marijampolei padovanojo per 2 mln. litų vertinamą meno kūrinių kolekciją.

Kolekcija – 400 tapybos, grafikos bei skulptūros darbų, sukurtų trijų dešimčių autorių, – eksponuojama Marijampolės Meilės Lukšienės švietimo centre įkurtoje B.Kleizaitės-Vasaris meno galerijoje.

Garbaus amžiaus mecenatė apdovanojimo ceremonijoje negalėjo dalyvauti.

Šv.Jurgio, Marijampolės globėjo, ordinas buvo įteiktas ilgamečiam žemės ūkio darbuotojui, atkakliam Marijampolės regiono cukrinių runkelių augintojų interesų gynėjui, renginių rėmėjui Mangirdui Krunkaičiui.

Garbingas apdovanojimas, šv.Jurgio ordinas, buvo įteiktas koncerno „Alga“ prezidentui Audriui Linkui.

Prieš du dešimtmečius jo įkurta bendrovė išaugo į stambią įmonių grupę. A.Linkus nuolat remia vertingų leidinių leidybą, sporto ir kultūros renginius.

Lietuvos „Caritas“ iniciatyva šv.Jurgio medaliu už atkaklią kovą prieš prekeivius žmonėmis buvo apdovanotas Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus antrojo poskyrio vyresnysis tyrėjas Ričardas Šimčikas.

Šv. Jurgio medalis buvo įteiktas Tomui Šaparniui. Šių metų liepą vaikinas išgelbėjo skendusio mažamečio gyvybę.

Tomas berniuką, neberodantį gyvybės žymių, ištraukė iš Dovinės upės dugno ir jį atgaivino.

Marijampolės ir Kauno klinikų medikai tąsyk akcentavo, jog pirmoji pagalba skenduoliui buvo suteikta labai kvalifikuotai ir efektyviai.

Vaikinas, ištraukęs vaiką iš trijų metrų gylio, ne tik pats gaivino skenduolį, bet ir sugebėjo dalykiškai bei reikliai suorganizuoti visus aplinkinius, kad kuo greičiau nuo nelaimėlio pasitrauktų mirties šešėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.