Kaltės šešėlis dėl žuvusios moters – Klaipėdos savivaldybei

Klaipėdiečiai dar tik aptarinėja kraupią trečiadienio vakaro avariją, kai moterį užmušęs vairuotojas paspruko iš avarijos vietos, o būrys pilietiškai nusiteikusių visuomenininkų jau surengė piketą ir dėl šio įvykio meta kaltės šešėlį valdininkams.

Piketuotojai baiminasi naujų aukų Statybininkų prospekte.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Piketuotojai baiminasi naujų aukų Statybininkų prospekte.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-12-04 14:23, atnaujinta 2018-01-19 23:33

Piketuotojai susirinko Liepų gatvėje priešais savivaldybės administracijos pastatą. Jie atėjo su plakatais: „Kas bus kita Klaipėdos valdžios auka Statybininkų prospekte?“, „Šešios mokyklos ir tranzitinis eismas – nusikaltimas“, „Valdininkai, užtikrinkite moksleivių saugumą“ ir kt.

Piketuotojų teigimu, dar 2011 metais buvo kreiptasi į Saugaus eismo komisiją ir prašyta imtis priemonių, kad Statybininkų prospekte būtų uždraustas tranzitinis eismas arba įrengtos saugios perėjos.

Tačiau iki šiol padėtis nepasikeitė, o vakar šioje vietoje žuvo moteris.

„Būtina įrengti antžemines ar požemines perėjas. Statybininkų prospekte yra šešios mokyklos, šimtai mokinių kasdien priversti kirsti pavojingą važiuojamąją kelio dalį. Vienoje vietoje pastatė greitį ribojančius kalnelius, tačiau tai nedaug ką pakeitė. Būtina ką nors daryti, kitaip aukų bus dar daugiau“, – kalbėjo viena piketo dalyvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.