Pamatai šerną, o mintyse – priešas

Keli itin susirūpinę Seimo nariai iš dešiniosios pusės pateikė išskirtinį sumanymą, kaip padidinti šalies gynėjų gretas. Jie parengė teisės aktų pataisas, pagal kurias įvedus karo padėtį medžiotojai būtų priskiriami ginkluotosioms pajėgoms.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 4, 2014, 8:11 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:40 AM

Idėjos autoriai įsitikinę, jog medžiotojai išsiskiria gerais orientavimosi miškingose vietovėse įgūdžiais, taip pat savo lėšomis turi įsigiję šiuolaikiškų ginklų, kitos medžioklei reikalingos įrangos, kuri gali būti naudojama ir karo atveju.

Sumanūs įstatymų leidėjai, regis, užmiršo paminėti, kad krašto gynybai labai praverstų ir medžiotojų naudojami visureigiai, taip pat medžioklės bokšteliai, kuriuose įsitaisius priešą galima iš toli pastebėti ir ramiai į jį nusitaikyti.

Tiesa, dauguma medžioklės mėgėjų turbūt net nenutuokia, kaip veikia ir kokia įranga šiais laikais naudojasi kariai, mat jie dažniausiai susirenka tik ramiai praleisti laiko gamtoje, pabendrauti su bičiuliais, išlenkti po burnelę.

Vis dėlto pabandykime įsivaizduoti, kaip atrodytų medžiotojais sustiprinta Lietuvos kariuomenė?

Tam tikrą įspūdį galima susidaryti perskaičius nuotaikingą garsaus čekų rašytojo J.Hašeko knygą „Šauniojo kareivio Šveiko nuotykiai“, kurioje gausu veikėjų, pirmą kartą gyvenime paėmusių į rankas ginklą ir atsidūrusių tikrame kare.

„Vienas šleivas, du kreivi, keturi – pusiau gyvi“ – tai citata iš dar vieno klasiko Just.Marcinkevičiaus kūrinio „Grybų karas“. Jame autorius labai vaizdžiai aprašo kariauną, kurią karui paskubomis subūrė grybų generolas baravykas. Gink Dieve, ne visi Lietuvos medžiotojai paliegę, šleivi ir kreivi. Dauguma jų tikrai ganėtinai žvitrūs, pavyzdžiui, kaip taiklusis B.Bradauskas.

Lieka klausimas: ar Seimas, tarp kurio narių irgi yra nemažai medžiotojų, ryšis pasiųsti juos į partizaninį karą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.