Raudondvaryje įžiebta pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė

Raudondvario dvaras ir jo prieigos ketvirtadienio vakarą priminė pasaką – čia ryškiomis spalvomis nušvito pagrindinė Kauno rajono Kalėdų eglė.

Į eglės įžiebimo šventę Raudondvaryje ketvirtadienį susirinko daugybė žmonių.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Į eglės įžiebimo šventę Raudondvaryje ketvirtadienį susirinko daugybė žmonių.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Dec 4, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:01 PM

Į eglutės įžiebimo šventę atvyko daugybė žmonių. Jie buvo vaišinami arbata, sausainiais.

Žaliaskarės nereikėjo kirsti – ji auga šalia prie pat dvaro pastatų.

Eglutę kartu su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu ir Kalėdų seneliu įžiebė Hanso Kristiano Anderseno pasakos herojė – mergaitė su degtukais, kurią į dvarą atvežė ugniagesiai.

Įžiebus eglę, dangų nušvietė fejerverkas.

Šventės metu vienoje Raudondvario dvaro menių atsidarė Kalėdų paštas, į kurį buvo pristatyti Kauno rajono moksleivių laiškai Kalėdų seneliui.

"Laukiame gražiausių metų švenčių - Kalėdų ir Naujųjų metų.

Raudondvaryje esame todėl, kad šis dvaras atgimsta, tampa plačia erdve visai Kauno rajono bendruomenei.

Stovime prie eglės, kuri buvo pasodinta 1990 metų kovo 11 dieną. Ji simbolizuoja mūsų nepriklausomybės metus, mūsų darbą, bendravimą ir siekius.

Skaičiau vaikų laiškus Kalėdų seneliui ir buvau sužavėtas jų nuoširdumu. Užaugę jie puoselės pakaunės kraštą, dirbs gražius darbus.

Džiaugiuosi šia švente, šita didele šeima, kurią sudaro atstovai iš viso Kauno rajono - kaimų, miestelių, seniūnijų", - kalbėjo V.Makūnas.

Mokinių laiškai buvo išsiųsti į Kalėdų senelio buveinę Laplandijoje.

Daugelis vaikų parašė, jog jiems nereikia saldainių ir dovanų - tegul jos pasiekia vargstančius, sunkiai sergančius žmones.

Penkioms klasėms, kurių laiškai buvo pripažinti geriausiais, buvo įteikti prizai - kvietimai į įvairius teatrų spektaklius. Laiškai buvo vertinami ir pagal pilietiškumo, visuomeniškumo supratimą, lietuvių kalbos taisyklingumą, originalumą. Kai kurie vaikai iliustravo laiškus piešiniais, karpiniais, nulipdė iš molio namelį, kuriame buvo laiškas.

Eglės įžiebimo šventėje koncertavo grupė „DAR“, joje apsilankė ir radijo stoties „Tau“ kalėdinis karavanas.

Ketvirtadienį Raudondvario dvaro Barboros menėje atidaryta prakartėlių paroda. Jos buvo pristatytos iš Rokiškio krašto muziejaus. Prakartėles kūrė profesorius Virgilijus Trakimavičius ir Irena Petravičienė.

Kauno rajono muziejaus patalpose galima išvysti dar dvi parodas - „Šviesos naktį“ ir „Kalėdų spindesį“.

Parodoje „Kalėdų spindesys“ demonstruojami įvairūs kalėdiniai žaisliukai, žiemos švenčių papuošimai iš Kauno rajono muziejaus fondų ir garsios žurnalistės Editos Mildažytės kolekcijos.

„Šviesos naktyje“ pristatomi dailininkų darbai, naudojant įspūdingą apšvietimą – kūrinių atspindžiai, sklindantys pro dvaro langus, žavės lankytojus per visas žiemos šventes.

Anot eglutės įžiebimo ceremonijos vedėjo Tomo Erbrėderio, šiuolaikinės technologijos ir romantinės tradicijos puikiai dera: „Svarbu tikėti stebuklu, ir jis įvyks“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.