S. Skvernelio pasirinkimas pribloškė gėjų baubą

Leidimus renginiams Vilniuje dalijančio savivaldybės Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Julius Morkūnas ir gėjų eitynėms sostinės gatvėmis itin besipriešinantis parlamentaras Petras Gražulis nuo šiol – vienoje komandoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:12 PM

Naujasis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis portalui patvirtino, kad savivaldybės pareigūnui pasiūlė užimti viceministro postą „tvarkiečiams“ priklausančioje ministerijoje. Naujasis viceministras bus atsakingas už savivaldą.

Ši žinia trečiadienį pribloškė P.Gražulį, kuris tvirtino nieko apie šį paskyrimą nežinojęs. „Jėzau, kas darosi? Tai akibrokštas man. Jei būčiau žinojęs, dar šiandien su Seime buvusiu ministru būčiau vyriškai pakalbėjęs“, – grasino parlamentaras.

Netradicinės lytinės orientacijos asmenims nepakantus politikas apgailestavo dėl tokio ministro pasirinkimo, nors prisimena, kad leidimą eitynėms išdavė ne savivaldybė – tai padaryti įpareigojo teismas. „Bet juk savivaldybė galėjo nevykdyti teismo sprendimo“, – kalbėjo P.Gražulis, apgailestavęs, jog partija S.Skverneliui suteikė per daug laisvės renkantis savo komandą.

Teks dairytis naujo vadovo

Dėl kito naujojo ministro pasirinkimo turėtų būti piktas teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis. Mat S.Skvernelis į savo komandą perviliojo Teisingumo ministerijai pavaldaus Kalėjimų departamento vadovą Artūrą Norkevičių.

Ministras portalui patvirtino, kad 39 metų A.Norkevičius sutiko tapti viceministru, atsakingu už teisėsaugą.

S.Skverneliui su juo teko kartu dirbti Policijos departamente. Prieš tapdamas Kalėjimų departamento vadovu A.Norkevičius buvo Policijos departamento Vidaus audito skyriaus vedėjas.

Pastaruoju metu A.Norkevičiaus vadovaujam departamentui kliūva už užtrukusį Lukiškių kalėjimo iškeldinimo iš miesto centro projektą. Reikalaujama, kad teisėsauga ištirtų, ar šio departamento pareigūnai nepadarė kokių nors neteisėtų veiksmų.

Vadovybėje – ir medikai iš Kauno

Sunkiai, bet savo komandą jau baigia vėl sulipdyti ir sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Ministerijos vadovė patvirtino, kad jau surasta pamaina dėl skandalo iš viceministro pareigų turėjusiam pasitraukti Gediminui Černiauskui. Šis postas pasiūlytas partijos jaunimo atstovui Valentinui Gavrilovui. Ekonomisto ir teisininko išsilavinimą turintis socialdemokratas vadovavo privačiai konsultacijų įmonei.

Dar sunkiau sekėsi ieškoti, kas galėtų pakeisti už medicinos sritį anksčiau buvusį atsakingą Eriką Mačiūną. Socialdemokratą ministrė R.Šalaševičiūtė išspyrė apkaltinusi, kad jis nepakankamai daug dirba.

R.Šalaševičiūtė patvirtino, kad jį turėtų pakeisti medikė iš Kauno Laimutė Vaidelienė. Ministrė neslėpė, kad jos kandidatūrą į viceministrus jai pasiūlė Kauno klinikų vadovas Renaldas Jurkevičius. Docentė L.Vaidelienė yra Vaikų ligų klinikos Pulmonologijos sektoriaus vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda