Seimas dėl švento reikalo pasiryžęs išvyti net popiežių

Kodėl Seimas atmetė lygių teisių kontrolierės kandidatūrą? Išgąsdino Dianos Gumbrevičiūtės-Kuzminskienies sąžiningas savo pozicijos pareiškimas vienos lyties santuokos atžvilgiu? Pamynęs esminius socialdemokratijos postulatus, socialdemokratas ir Vidaus reikalų ministras J.Bernatonis net paskelbė ultimatumą: „Kol būsiu ministru, gėjai nesituoks“. Ponas, tikriausiai, supainiojo partijas. Kaip ir socialdemokratų partijos pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Arkadijus Vinokuras

2014-12-04 13:00, atnaujinta 2018-01-19 23:44

Kad išvengtų „geyropos reikalavimų“ įgyvendinimų, Seimas su žvake ieško žmogaus iš principo pasisakančio prieš lygias teises. Todėl kamantinėja lyg kokie inkvizitoriai vargšę kandidatę Lietuvos Konstituciją pažeidžiančiais klausimais bei insinuacijomis. Štai tokiais atvejais pradedi nerimauti, ar tik sabotuojantys lygių teisių kontrolieriaus paskyrimą Seimo nariai nėra putiniškų pažiūrų.

Katalikiškų tikrai nėra, nes popiežius Pranciškus pasisakė tiesiai šviesiai: „Jeigu kas nors yra gėjus, ir jis ieško Dievo bei turi gerą valią, kas aš toks, kad teisčiau?” Jeigu popiežius Pranciškus savižudiškai nuspręstų tapti lygių teisių kontrolieriumi Lietuvoje, jam Seimas be jokios abejonės parodytų duris. Nei popiežiaus tiara, nei raktai nepadėtų. Apšaukę apsimetėliu, išvarytų lauk kaip didelį.

Politikai, ypač socialdemokratų, lygių teisių kontekste neturėtų daryti reveransų vyraujančiai homofobinei nuomonei visuomenėje. Nes ten, kur homofobija, autoritarizmas bei ksenofobija visai šalia. Visgi, pažvelgus į praeitus rinkimus, Lietuvos visuomenė aiškiai parodė, ką ji mano apie nacionalistus ir euroskeptikus stojančius piestų prieš lygias teises.

Tie tegavo vos 0,5 procento rinkėjų balsų. Taip pat matome, kad LGBT paradai sukelia vis mažesnį ažiotažą. Didesnį tokį sukelia absurdiškas Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas. Tai kur čia lygios teisės?

Juk teigiama visų lyčių lygybė prieš įstatymus, tačiau tuo pat liepiama kai kuriems nieko nenusikaltusiems visuomenėms nariams tupėti po šluota ir tylėti. ES komisaras ir socialdemokratas V.Andriukaitis taip nemano: „Lietuvoje reikia rimto švietimo, kad žmonės suvoktų, jog vienos ar kitos mažumos atstovai turi teisę turėti tas pačias civilines teises, nes šios civilinės teisė s teisiškai turi būti sureaguliuotos. Neleistina jokia diskriminacija Europos Sąjungos valstybėje“.

Taip pat Lietuvos psichologų sąjunga savo pareiškime primena, kad „homoseksualumas nėra laikomas psichikos sutrikimu ir žmonių diskriminacija dėl lytinės orientacijos visuomenėje yra nepriimtina. Nepakantumo kitokios lytinės orientacijos asmenims didinimas neprisideda prie atskirties mažinimo ir tolerancijos visuomenėje ugdymo. Tyrimai rodo, kad priešiškos nuostatos homoseksualių asmenų atžvilgiu daro žalojantį poveikį paaugliams ir yra vienas iš Lietuvos paauglių savižudybės rizikos veiksnių.“. Gal pradėkite nuo rimtos savižudybių prevencijos programos, ponios ir ponai Seimo nariai?

Deja, Lietuvoje, pasiklausius dalies Seimo narių, su seksu vis dar kažkaip negerai, kažkaip nešvaru, kažkaip hiš –hiš. Mat jeigu jau gėjus, tai būtinai asocijuojama su nežabotu seksu, su Dantes „Pragaras“ orgijomis. Nors jiems patiems reikėtų pasiskaityti „Dieviškosios komedijos“ skyriaus „Pragaras“ aštuntą ir devintą ratus.

Tikrai save atpažintų. Ir derėtų jiems pasiskaityti krikščionybės istoriją, pavyzdžiui apie 743 mūsų eros metus, kai orgija tam tikrais atvejais Bažnyčios buvo leistina. Bet šiandieniniai protestuojantys Seimo nariai vis dar įstrigę gūdžiose viduramžiuose. Arba kiek artimesnėje istorijoje, tame „gerame ne geyeuropietiškame“ sovietiniame laike, kai nebuvo nei sekso, nei gėjų.

Paradoksaliai, tačiau, tokie Seimo nariai pasimėgaudami kišasi į svetimas lovas pasitelkdami Bibliją, kuria nesivadovaujama. Taip pat remdamiesi Lietuvos katalikų bažnyčios mokymais, bažnyčios, kurios patys nelanko. Beje, tos bažnyčios, prieštaraujančios popiežiaus Pranciškaus mokymui.

Jeigu galėtų, tai būtinai uždraustų renesanso homoerotikos kūrinius ir jų kūrėjus, pavyzdžiui Michelangelo Buanarroti, Domenico Cresti, Leonardo Da Vinci. Gal nereikėtų šių meno korifėjų čia minėti, nes tuojau sulauksime įstatymų sargų mokyklose ir bibliotekose su žirklėmis rankose.

Suprantama, kad socialdemokratai turi laviruoti tarp savo nei kiek ne socialdemokratiškų koalicijos partnerių. Bet kur parašyta, kad kompromisai turi būti daromi Lietuvos Konstitucija garantuota lygių teisių kaina?

Darant tokius kompromisus, pamirštame, kad Vakarų Europa stovi prieš antivakarietiškos civilizacijos grėsmę. Tai ši civilizacija skatina raganų medžioklės mentalitetą „kitokiems“.

Šiandien kvestionuojamos lygios teisės, rytoj bet kuri kita demokratijos vertybė. Tokiomis akimirkomis nevalia pamiršti, kad ginama, kovojama ir žūstama ne vien už žemės gabalą, bet ir už demokratines vertybes. Šių vertybių dėka Lietuva tapo nepriklausoma valstybe padedant kitoms demokratinėms  valstybėms. Ir šios valstybės gins reikalui esant mūsų nepriklausomybę.

Garantuoju, kad už kvazi demokratinę Lietuvą jų kariai nesiaukos. Todėl  lygių teisių tema nėra vaikiškas žaidimas, nėra atsainus politinis gešeftas. Nes toks skaldo mūsų demokratinės santvarkos pamatus. Ar klausti, kam tai naudinga?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?