Supykę Vilniaus kiemsargiai čiupo už gerklės Seimą

Pradėjus snyguriuoti, sostinės gatvės ir šaligatviai tapo slidūs. Ir nežinia, ar jie bus pabarstyti smėliu, nes dėl savo likimo susirūpinę tvarkdariai susirinko ne gatvėse su šluotomis, o prie Seimo su plakatais: „Seimas išlaidauja, o Vilnius badauja“.

Sostinės gatves prižiūrintys komunalinio ūkio darbuotojai piketą nusprendė surengti prie Seimo rūmų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės gatves prižiūrintys komunalinio ūkio darbuotojai piketą nusprendė surengti prie Seimo rūmų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2014-12-04 12:30, atnaujinta 2018-01-19 23:44

Dėl mažų atlyginimų, kuriuos po Naujųjų nežinia, ar gaus, kiemsargiai šįkart kaltino ne sostinės savivaldybę, o Seimą ir Vyriausybę.

„Vilniaus savivaldybės skola komunalinėms įmonėms siekia apie 50 mln. Lt. Po ilgų pokalbių su miesto valdžia supratome, kad kalta ne Vilniaus savivaldybė tiesiogiai, o Seimas ir Vyriausybė, skirianti Vilniui per mažą gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį. Įsivaizduokite, jei sostines vadovas gauna tik penkis obuolius, o turi juos išdalinti 100 žmonių“, – piketo prie Seimo metu vaizdingai kalbėjo Renata Telinskytė, Jungtinės komunalinio ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė.

Žurnalistų kalbinti kiemsargiai sakė, kad algos, nors ir menkos, kol kas vėluoja nedaug, tačiau jie bijo, kad skolų į kampą užspeista savivaldybė po Naujųjų nebeturės už ką jiems mokėti atlyginimų.

„Vyriausybė žadėjo padidinti Vilniui skirtą GPM dalį. Bet kol kas tai tik pažadai. Susirinkome čia, prie Seimo, paraginti imtis darbų“, – protesto akcijos tikslą aiškino R.Telinskytė.

Vilniaus komunalinio ūkio darbuotojai šiemet protestuoja jau ne pirmąkart. Spalį savaitę streikavo Vilniaus gatvių apšvietimo įmonės darbuotojai, pasipiktinę daugiau kaip du mėnesius vėlavusiais atlyginimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.