„Perekuras“ prieš rūkalių medžioklę

Jeigu į savo buvusią darbovietę Sveikatos apsaugos ministerijoje užsuktų dabar Europos Parlamente besidarbuojantis V.Andriukaitis, jam grėstų mažų mažiausiai insultas arba infarktas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 5, 2014, 7:16 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 10:37 PM

O toje ministerijoje apsilankę kalbininkai iš koto išvirstų išgirdę vieną žargono žodį, kurio negirdėjo jau kokį dešimtmetį.

„Perekuras“, – paslinkusi į šalį šūsnį dokumentų ištaria sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė ir užplėšia dūmą. Darbo kabinete, kuriame iki šiol nebent ligoninių kvapais dvelkdavo. Kabinete, kuriame V.Andriukaičio laikais buvo nuolat dėliojama kovos su rūkymu strategija ir taktika.

Šios ministerijos pamatus drebino visokie skandalai ir purtė pertvarkos, bet kad ministro kabinete kas nors užsirūkytų?!

Teigiama, jog R.Šalaševičiūtė cigaretes peša taip, kad dūmai virsta pro duris ir kiti ministerijos rūkaliai, sako, jau sutaupo pinigų, nes parūko pasyviai.

O dar visai neseniai – V.Andriukaičio laikais – klerkai rūkyti buvo išvyti į lauką ir kuo toliau nuo ministerijos pastato.

Kol sutraukdavo cigaretę, valdininkui tekdavo žvarbti lauke kaip benamiam šuneliui.

Negana to, buvęs ministras buvo užsimojęs drausti rūkyti net aplink ministeriją esančiuose baruose. Jį piktino ne tik rūkaliai, bet ir prie pat ministerijos durų mėtomos nuorūkos: „Atleiskite, kur mes gyvename? Kiaulidėje gyvename? Tai atsiprašau...“

R.Šalaševičiūtė – kas kita. Ji gailestinga ir įžvalgi kaip motina. Juk kas bus, jeigu į lauką parūkyti išvytas valdininkas peršals, susirgs? Kiek valstybei kainuos jo gydymas?

Kita vertus, pati pešdama cigaretes už du, ministrė ne tik taupo pavaldinių pinigus.

Neatsitiktinai sakoma – prieš pradedant kovą su priešu pirmiausia jį reikia gerai pažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.