Dvi Kauno baidyklės taip pat galėtų skleisti šviesą

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 5, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:13 PM

Ar jie nesustos, kai gatves aptrauks plikledis, dar neaišku, tačiau dabar jokių bėdų nekyla, o šalia gatvės sustatyti briaunoti stulpai tapo puikia vieta šviečiančioms kalėdinėms puošmenoms.

Dar sunkiau patikėti, kad rudeniop nauja asfalto danga paklota net keliose svarbiose miesto transporto arterijose, ir iš kitų miestų atvažiavę vairuotojai mažiau išsigąsta Kauno prieigose.

Galbūt taip atsitiko dėl artėjančių mero ir tarybos rinkimų, tačiau vis tiek smagu. Galima tokius rinkimus rengti nors ir kasmet, kad tik gatvės nešiurpintų žmonių.

Kelių veiklių kauniečių gėlėmis ir suknelėmis išpuoštos duobės atrodė išskirtinai, tačiau Kaunui labiau tinka kitokios puošmenos.

Miesto veidas keičiasi, tačiau net brangiausia kosmetika negali paslėpti dviejų pastatų vaiduoklių – nebaigtų statyti ir apleistų viešbučių Karaliaus Mindaugo prospekte bei Kęstučio gatvėje. Jų fone nublanksta net šventinės puošmenos.

Keičiasi Kauno merai, kauniečiai švenčia tai Kalėdas, tai Velykas, tačiau pačiame miesto centre iškilę ir iš visų pusių gerai matomi betoniniai monstrai nepajudinami.

Nepaisant gausybės statinių savininkų pažadų juos nugriauti arba bent sumažinti aukštį, kad neužgožtų miesto panoramos, jau daugybę metų reikalai nejuda iš vietos. Turbūt dar daug vandens nutekės Nemunu, kol kas nors pasikeis. Nepadeda ir viešos akcijos, kuriomis mėginama sugėdinti statinius valdančius verslininkus.

Kauno valdžia apleistų statinių savininkus ėmėsi auklėti didindama jiems mokesčius, tačiau ir šios priemonės, atrodo, nebuvo veiksmingos. Juk galima delsti mokėti mokesčius iki paskutinės akimirkos arba dėl jų bylinėtis teismuose.

Prieš trejus metus, Europos vyrų krepšinio čempionato finalo „Žalgirio“ arenoje išvakarėse, Karaliaus Mindaugo prospekte stūksantis monstras buvo uždengtas milžiniškais reklamos skydais ir bent šiek tiek paslėptas nuo smalsių atvykėlių akių.

Vėliau ant sienų atsirado vieno praeityje garsaus Kauno veikėjo rinkimų plakatai. Jo veidą sunku pavadinti miesto puošmena, tačiau gal vis vien geriau negu juoduojančios akiduobės languose?

Galbūt artėjantys rinkimai paskatins politikus ne tik pakabinti ant šių vaiduoklių sienų savo plakatus, bet ir dar kartą pagalvoti, kaip atsikratyti šios miesto gėdos.

Gali būti, kad kitų miestų gyventojų pašaipų taikiniu netrukus taps ne duobėtos Kauno gatvės, o šie praėjusio šimtmečio architektūros „šedevrai“. Rimtu konkurentu tokiam tikslui galima pavadinti tik Panemunės tilto statybą, mat pinigų medžioklė šiam projektui vyksta itin sunkiai.

O statinių savininkai galėtų numalšinti tiek miesto valdžios, tiek gyventojų pyktį, jeigu turėtų šiek tiek išmonės. Galbūt šie monstrai naktį atrodytų visai patraukliai, jeigu jų sienas artėjant šventėms papuoštų šviečiančios lemputės? Net investuotoją tokiu būdu galima surasti, nes statinio nuotraukos neabejotinai atsidurtų visuose leidiniuose.

Negi tokį brangų turtą valdantys verslininkai nesukrapšto pinigų girliandoms?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.