Nėščia vairuotojo žmona: „Vyro darbdaviai įklampino į skolas“

„Šiuo metu mano vyras yra pas darbdavius. Nuskubėjo ten iš pat ryto, bet štai iki dabar jokių žinių ir nežinau, kuo tai baigsis, nes degalų ryte įsipylė už paskutinius pinigus. Matyt, aš greičiau pagimdysiu, nei jis sulauks gerų žinių“, – liūdnai juokavo paskutines dienas iki gimdymo skaičiuojanti tolimųjų reisų vairuotojo žmona.

Po gimdymo gautus vaiko pinigus moteris žada skirti nuomai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Po gimdymo gautus vaiko pinigus moteris žada skirti nuomai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2014-12-05 20:50, atnaujinta 2018-01-19 20:28

29-erių panevėžietė (skaitytojos vardas ir pavardė redakcijai žinomi) teigia, jog mintis paskambinti į lrytas.lt redakciją kilo tuomet, kai ji perskaitė publikaciją, kurioje savo patirtimi dalijosi tolimųjų reisų vairuotojo žmona.

Pašnekovės teigimu, jai puikiai žinoma tolimųjų reisų vairuotojų darbo virtuvė, o kai kurių įmonių elgesys su darbuotojais jau seniai peržengė bet kokias padorumo ribas.

Gąsdina įsiskolinimas už buto nuomą

Moteris teigė, kad darbdavys (lrytas.lt redakcijai įmonės pavadinimas žinomas) tikrai informuotas, jog šeimoje sudėtinga situacija ir buvo žadėta, kad šeima pinigų sulauks: „Darbdaviai vyrui žadėjo, kad išmokės, kai jis sugrįš iš reiso, jis grįžo, bet niekam mūsų problemos nerūpi. Per septynias savaites buvo sumokėta vos 500 eurų, tad ne tik man Lietuvoje su vaikais nėra už ką pragyventi, bet juk ir jam darbo metu reikia pinigų.“

Moteris prisipažino, kad šiuo metu labiausiai nerimauja dėl skolos už buto nuomą, kuri siekia 1800 litų. Nuomojamas butas Panevėžyje kas mėnesį šeimai atsieina apie 800 litų, 300 litų sudaro nuoma, o likusią dalį – komunalinės paslaugos.

Vaiko pinigai – nuomai

„Šeimoje auga keturi vaikai – devynerių, septynerių, penkerių ir ketverių metų, o aš po kelių dienų turiu gimdyti. Labai nerimauju dėl buto, nes šeimininkė spaudžia grąžintis skolas ir labai bijau, kad nutrauks sutartį. Po gimdymo planuoju gauti vienkartinę išmoką, tad šiuos 1430 litų ir grąžinsiu šeimininkei, jei vyro darbdaviai neatsiskaitys“, – kalbėjo moteris ir pridūrė, kad neįsivaizduoja, ką reikės daryti, jei ji su penkiais vaikais atsidurs gatvėje.

Anot pašnekovės, darbdaviai vyrui skolingi apie 9 tūkst. litų. „Skaičiuojame taip, kad diena reise – 60 eurų. Būtent dėl tokios dienpinigių sumos vyras kalbėjosi su vadybininkais, ir tie pokalbiai yra įrašyti.“

Socialinių pašalpų iki šiol neprašė

Moteris pasakojo, kad kai darbdaviai mokėdavo atlyginimą laiku, šeimos pajamos buvo tikrai neblogos: „Jo atlyginimas siekdavo kartais ir 8 tūkst. litų, aš prisidėdavau maždaug 600 litų, kuriuos gaudavau už vaikus. Mes niekada iš valstybės neprašėme pašalpų, bet dabar teko kreiptis. Ir žinote ką – negavau, nes mano vyro pajamos pakankamos, ir niekam neįdomu, kad į sąskaita pinigai neįkrito.“

Su finansiniais sunkumais šeima susiduria jau nuo gegužės mėnesio. „Mokame paskolą, esame praleidę keletą neoficialių rinkliavų mokykloje, o tai labai nemalonu, buvome skolingi už darželį, bet šią skolą pavyko padengti.“

Pašnekovės teigimu, jei darbdavys atsiskaitys sąžiningai, vyras darbo nekeis, bet ir esama situacija toliau tęstis negali. „Iki metų pabaigos vyras bus namuose, juk gims vaikas, tai pats laikas pabūti visiems kartu“, – sakė ji ir pridūrė, kad niekuomet nemanė, kad ateis tokia diena, kai iš darbdavio atgauti sunkiai uždirbtus pinigus bus taip sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.