Protų mūšyje kaliniai įveikė ir prižiūrėtojus, ir pedagogus

Šiaulių tardymo izoliatoriuje surengtame protų mūšyje pergalę šventė iš izoliatorius ūkio aptarnavimo būryje dirbančių nuteistųjų sudaryta komanda.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 5, 2014, 2:25 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:26 PM

Kaliniai nugalėjo ne tik protų mūšyje dalyvavusius Romuvos gimnazijos pedagogus, bet ir tardymo izoliatoriaus prižiūrėtojų bei Romuvos gimnazijos mokinių komandas.

Šiaulių tardymo izoliatoriuje surengtame protų mūšyje teko atsakinėti į klausimus iš geografijos, istorijos, meno, dailės, teisės, muzikos bei sporto sričių. Protų mūšio nugalėtojai buvo išaiškinti per penkis turus.

Idėja surengti protų mūšį tardymo izoliatoriuje kilo šios įstaigos socialinės reabilitacijos skyriaus būrio viršininkui Remigijui Rudaičiui ir Šiaulių Romuvos gimnazijos socialine pedagogei Raimondai Samuilovienei.

Toks nuteistųjų užimtumą ir jų socialinę reabilitaciją skatinantis renginys paliko įspūdį ir jame dalyvavusiems Romuvos gimnazijos mokytojams bei mokiniais.

Prieš prasidedant protų mūšiui Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojai svečius supažindino su šios įstaigos istorija, struktūra, papasakojo kaip vykdoma nuteistųjų reabilitacija.

Svečiai savo ruožtu pristatė Romuvos gimnazijos veiklą.

„Apie tardymo izoliatoriuje vyksiantį protų mūšį įstaigos darbuotojams ir nuteistiesiems buvo pranešta iš anksto. Izoliatoriaus darbuotojų ir nuteistųjų komandos buvo sudarytos iš savanorių.

Komandos per skirtą laiką stengėsi teisingai atsakyti į varžovų pateiktus klausimus ir taip pelnyti taškus.

Geriausiai sekėsi Šiaulių tardymo izoliatoriaus nuteistųjų komandai, antri liko Šiaulių Romuvos gimnazijos mokytojų komanda, trečią vietą iškovojo įstaigos administracijos darbuotojų komanda.

Laimėtojams buvo išdalinti Romuvos gimnazijos dalyvių parengti suvenyrai bei dovanos“, - portalui lrytas.lt sakė R.Rudaitis.

Pasak Šiaulių tardymo izoliatoriaus socialinės reabilitacijos skyriaus būrio viršininko, gerų emocijų, malonaus ir nuoširdaus bendravimo netrūko ne tik per patį renginį, bet ir jam pasibaigus.

Pasibaigus protų mūšiui jo dalyviai dar turėjo progą pabendrauti gerdami arbatą ir vaišindamiesi saldiniais.

Šiaulių tardymo izoliatoriaus ūkio aptarnavimo būtyje dirba keliasdešimt už nesunkius nusikaltimus nuteisti asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.