Ukmergės ligoninės jubiliejų šventė per pusę tūkstančio svečių

Ukmergės ligoninė triukšmingai ir su gausiu būriu svečių Ukmergės kultūros centre paminėjo savo 50 – mečio šventę.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Dec 6, 2014, 6:41 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 7:21 PM

1964 metų gruodžio 5-ąja atidaryta Ukmergės ligoninė anuomet buvo pati moderniausia ir didžiausia rajono ligoninė šalyje.

O jos atidarymas, pasak ilgamečio Ukmergės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojo Vladislovo Spruogio, buvo švenčiamas net tris dienas ir tris naktis.

Penktadienį į šventinį renginį buvo pakviesti visi per 500 šioje ligoninėje dirbančių žmonių, taip pat ir buvę ilgamečiai įstaigos darbuotojai.

Savo apsilankymu ukmergiškius medikus pagerbė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Labai svarbu sienos, labai svarbi įranga, bet dar svarbiau yra žmonės, kurie toje įstaigoje dirba.

Nuoširdžiai lenkiu galvą prieš jus visus, nes jūsų kiekvienos dienos atliktas darbas yra labai svarbus.

Aš, kaip ukmergiškė, visą laiką iš Vilniaus atvažiuoju į Ukmergės ligoninę gydytis“,- sakė L.Graužinienė.

Potencialiu šios ligoninės pacientu prisistatė esąs ir Gintaras Kacevičius, Valstybinės ligonių kasos (VLK ) direktorius.

„Aš esu ukmergiškis – čia gyvenu, čia mano šeima, giminės“, - sakė G.Kacevičius, prieš septynioliką metų pats dirbęs Ukmergės ligoninėje gydytoju. Tiesa, neilgai – vos kelerius metus. Viso vakaro metu Ukmergės ligoninės medikai girdėjo vien tik gerus žodžius ir linkėjimus, o darbščiausieji ir geriausieji lipo ant scenos atsiimti apdovanojimų.

Septyniasdešimčiai Ukmergės ligoninės darbuotojų buvo įteikti Ukmergės rajono savivaldybės, aštuoniems - Sveikatos apsaugos ministerijos, dviems - Ministro pirmininko padėkos raštai.

Bene daugiausiai plojimų sulaukė 45 metus šioje ligoninėje dirbanti gydytoja, Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vedėja Angelė Čepelienė, kuriai buvo suteiktas nusipelniusio gydytojo vardas.

Šį garbingą apdovanojimą A.Čepelienei įteikusi Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė pabrėžė, jog ukmergiškė gydytoja to nusipelnė ne tik už meilę pacientams, tikro gydytojo darbą, bet ir už tai, kad labai daug ir aktyviai bendrauja su visuomene.

„Apie Ukmergės ligoninę geri atsiliepimai perduodami iš lūpų į lūpas.

Girdėjau, jog vilnietės moterys netgi viena kitai siūlo važiuoti gimdyti į Ukmergę, nes „ten geriau nei Vilniuje“.

O dar iš vienos Ukmergės ligoninės pacientės išgirdau: „Žinote, toje ligoninėje net valytoja myli savo darbą“.

Tai labai didelis ir geras įvertinimas“, -- kalbėjo R.Šalaševičiūtė.

Ministrė patikino, jog ukmergiškiams medikams atvežė ir gerą žinią.

Pasak R.Šalaševičiūtės, prieš dvi savaites Vyriausybė leido panaudoti 50 milijonų litų Privalomojo sveikatos draudimo fondo rezervinių lėšų ir paskirstyti jas šalies gydymo ir sveikatos įstaigoms.

O ateinantį trečiadienį Vyriausybės nutarimu (jau suderinta su Ministru pirmininku ir Finansų ministru) turėtų būti dar pridėta antra tiek – dar 50 milijonų litų.

„Visi lengviau turėtume atsikvėpti – padengti kreditorinius įsiskolinimus ( pavyzdžiui, dar nėra atsiskaityta už 2009 – 2010 metais pagamintas ortopedines priemones), o galbūt ir pamaloninti ligoninių darbuotojus.

Kitų metų biudžetas irgi labai geras planuojamas – turėtume pasiekti prieš ekonominę krizę buvusį laikotarpį“, - teigė R.Šalaševičiūtė.

Sveikatos apsaugos ministrei antrino ir jos įsakymu laikinai VLK vadovaujantis G.Kacevičius. „Krizė jau pasibaigė, prieškrizinis laikotarpis – taip pat.

Reikia nustoti gręžiotis atgal ir svarstyti, ką dar būtų galima kompensuoti. Antraip tas kompensavimo laikotarpis tęsis be galo.

Reikia pradėti žiūrėti į priekį – kaip susitvarkyti ir išgyventi ateityje su tuo, ką ligoninė užsidirbs.

Taigi, nuo naujų metų prasideda nauja era, net ir valiuta keičiasi“,- pasidžiaugė G.Kacevičius.

Kad šalies ligoninės turi rezervų ir galimybę išgyventi, anot G.Kacevičiaus, parodė neseniai VLK atlikta analizė.

Kaip vieną iš „rezervų“ G.Kacevičius paminėjo tai, jog pacientai dabar be reikalo nebeguldomi į ligoninės lovas, vis dažniau jiems taikoma vadinama „dienos chirurgija“ ir kt.

Jei per praėjusių metų devynis mėnesius tiktai 17 proc. šalies ligoninių turėjo teigiamą finansinį rezultatą, o visos kitos buvo „minuse“, tai šiemet per tą patį laikotarpį jau 48 proc. ligoninių džiaugiasi turimu pelnu.

Tarp jų yra ir Ukmergės ligoninė su savo uždirbtais 42 tūkstančiais litų.

G.Kacevičiaus teigimu, jei Vyriausybė nutars papildomai skirti dar 50 milijonų litų prie jau numatytų pagrindinių lėšų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo rezervo, tai dar šiais metais Ukmergės ligoninę turėtų pasiekti apie 483 tūkstančius litų.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio Ukmergės ligoninei vadovaujantis Rimvydas Civilka pabrėžė, jog ligoninė, kurioje dirba beveik 500 žmonių, yra viena iš didžiausių rajono įstaigų.

„Jaučiamės ukmergiškiams reikalingi. Rūpintis žmonių sveikata, gyvybe – ją saugoti yra mūsų pareiga, kurią lydi didžiulė atsakomybė ir iššūkiai“, - kalbėjo R.Civilka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.