A. Kubilius nori, kad prokurorai tirtų ir premjero žmonos veiklą

Jeigu dėl buvusios Vyriausybės valdymo metu iššvaistytų milijonų energetikos sektoriuje premjeras Algirdas Butkevičius nuspręs kreiptis į prokurorus, jiems gali tirti ir socialdemokratų vedlio žmonos veiklą.

A.Kubiliaus nuomone, prokurorai taip pat turėtų domėtis, ar Lietuvos elektrinės stebėtojų tarybos nare buvusi A.Butkevičiaus žmona Janina irgi nėra atsakinga už nuostolius įmonėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubiliaus nuomone, prokurorai taip pat turėtų domėtis, ar Lietuvos elektrinės stebėtojų tarybos nare buvusi A.Butkevičiaus žmona Janina irgi nėra atsakinga už nuostolius įmonėje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-08 12:44, atnaujinta 2018-01-19 17:04

Apie tai pirmadienį prakalbęs buvusiai Vyriausybei vadovavęs Andrius Kubilius pareiškė, kad A.Butkevičius prokurorų turėtų klausti, ar už Lietuvos elektrinės patirtus nuostolius nėra atsakinga ir Janina Butkevičienė.

Mat, konservatorių vedlio žiniomis, dabartinio Vyriausybės vadovo sutuoktinė iki 2010 metų balandžio pabaigos buvo įmonės stebėtojų tarybos narė. „Tauta yra išmintinga sakydama – nekask kitam duobės, nes pats į ją įkrisi. Bet šitai valdžiai, atrodo, patinka vis ant to paties grėblio užlipti“, – iš socialdemokratų iniciatyvų šaipėsi A.Kubilius.

Anot buvusio premjero, šį kartą propagandinė ataka prieš konservatorius ir jų vykdytas energetikos pertvarkas esą taip prastai parengta, kad premjero pažadas kreiptis į prokurorus jam pačiam labai greitai gali pasirodyti ypač klaidingas. „Nes kažin ar bus malonu premjerui sužinoti, kad tokiu būdu jis pasižadėjo kreiptis į prokurorus dėl jam artimų partijos narių ir dar artimesnių jam pačiam asmeniškai žmonių“, – pareiškė Seimo opozicijos lyderis.

Buvęs Vyriausybės vadovas svarstė, kad jeigu A.Butkevičius norės aiškintis, ar 2010-2012 Elektrėnų įmonės vadovybė nepadarė klaidų, kurios galėjo lemti įmonės nuostolius, jis turės prašyti prokurorų aiškintis ar tokių klaidų nepadarė vienas iš žinomų Socialdemokratų partijos veikėjų Rolandas Jankauskas, taip pat – nuo Algirdo Brazausko laikų garbintas energetikos veteranas Pranas Noreika, buvęs įmonės vadovu iki 2010 metų. „Lygiai taip pat ir dėl išgarsintų brangių energetikų kelionių į Kvala Lumpurą – premjeras prieš kreipdamasis į prokurorus turėtų pasidomėti, ar taip nekeliavo ir jo partijos bendražygiai“, – dėl pramogoms bei kelionėms plačiai švaistytų milijonų ir ant kairiųjų įtarimų šešėlį metė A.Kubilius.

Praėjusią savaitę valdantieji, remdamiesi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos atlikto audito išvadomis, apkaltino ankstesnę Vyriausybę, kad jos valdymo metu trys šalies energetikos įmonės iššvaistė 400 mln. litų.

Susipažinusi su šiomis išvadomis Seimo Energetikos komisija konstatavo, jog 2010–2012 metais buvo padaryta daug sprendimų, dėl kurių augo elektros kaina. „Buvo padaryta daug tokių dalykų, kurie gerokai pabrangino žmonėms elektrą. Apyvartiniai taršos leidimai, nupirkti per brangiai, dabar nurašinėjami, rusiška elektra nupirkta ir parduota kaip Elektrėnų gamybos. Yra ir keistų dalykų, pavyzdžiui, kažkas važiavo į kelionę į Aziją, o už tai mokėjo elektros vartotojai, o taip neturėtų būti“, – po komisijos posėdžio sakė jos vadovas Kęstutis Daukšys.

Todėl nuo Seimo opozicijos lyderio kliuvo ir jam. „Taip pat turi būti atsakyta į klausimą, ar tai, kad K.Daukšys taip energingai gina buvusią komisijos pirmininkę Dianą Korsakaitę bei vardan propagandos manipuliuoja nebaigto audito duomenimis yra kaip nors susiję su faktu, kad nuo šių metų kovo Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje vieno iš departamentų vadovybėje, berods, yra įdarbinta K.Daukšio žmonos sesuo“, – įtarimų pažėrė valdančiųjų dėl buvusios Vyriausybės veiklos užsipultas A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.