Garsus skulptorius Kaunui parodė špygą

Vilniaus savivaldybė šį trečiadienį praturtės dar vienu meno kūriniu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Dec 8, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:37 PM

Nors sostinė garsaus skulptoriaus kūrinį perims neatlygintinai, jis vis dėlto buvo įvertintas 80 tūkst. litų.

Nuo rudens skulptūra kartu su kitais S.Žirgulio kūriniais buvo eksponuojama sostinėje, Bernardinų sode. Prieš tai „Valdžios kėdė“ aštuonerius metus stovėjo Kaune, Laisvės alėjoje.

Nebegrąžinti skulptūros į centrinę Kauno gatvę S.Žirgulis nusprendė įsižeidęs ant šio miesto valdžios. Esą ji „Valdžios kėdei“ neskyrė pakankamai dėmesio. Tuo tarpu Kauno valdžia atšovė, kad skulptorius savo kūrinius Laisvės alėjoje eksponavo vien tikėdamasis, kad miestas juos nupirks.

„Valdžios kėdę“ iš tiesų žinojo daugelis kauniečių, jie fotografuodavosi užsiropštę ant skulptūros.

Išvežęs „Valdžios kėdę“ į Vilnių, S.Žirgulis ne kartą sakė, kad Kaunui nereikia skulptūrų. Ne kartą Kaunui jis siūlė ne tik savo, bet ir studentų darbus, tačiau valdžia juos arba numesdavo kur pakliuvo, arba iš viso jiems nerasdavo vietos.

S.Žirgulis kaltino Kauno valdininkus, kurie sužlugdė skulptūros simpoziumą ir pasmerkė myriop idėją sukurti galeriją po atviru dangumi. Skulptoriaus žodžiais, jei ne valdžios abejingumas menui, Kaune jau būtų eksponuojama apie šimtas skulptūrų.

S.Žirgulis sakė dar nežinąs, kurioje vietoje Vilniuje stovės jo „Valdžios kėdė“ - galbūt Bernardinų sode, galbūt kitur. Tai turės nuspręsti vilniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.