Per dešimtmetį tikimasi tris kartus sumažinti kyšininkavimą

Vyriausybė siūlo užsibrėžti,

A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 8, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:26 PM

Vyriausybė per pasitarimą pirmadienį pritarė Nacionalinės kovos su korupcija 2015–2025 metų programos projektui.

Šia programa tikimasi pasiekti, kad Lietuvoje 2025 metais gyventojų, įmonių vadovų ir valstybės tarnautojų, teigiančių, jog per pastaruosius penkerius metus davė kyšį, būtų ne daugiau kaip 10 procentų. Šiais metais tiriant korupcijos paplitimą taip teigiančiųjų buvo 31 procentas.

Programoje taip pat užsibrėžtas siekis, kad 2025 metais ne daugiau kaip 33 proc. gyventojų galvotų, jog kyšis padeda spręsti problemas (2014 metų rezultatas – 55 procentai).

„Šioje programoje be kitų didelis dėmesys skiriamas stiprinti teisėsaugos gebėjimus atskleidžiant korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, mažinti ir šalinti korupcijos pasireiškimo galimybes sveikatos priežiūros ir socialinės apsaugos srityse, kurios labai jautrios mūsų žmonėms, ir didinti visuomenės nepakantumą korupcijai“, - pirmadienį per spaudos konferenciją apie naujos programos projektą sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Jo teigimu, viena iš siūlomų naujovių - kova su korupcija privačiame sektoriuje.

Tarp priemonių, kurios, tikimasi, sumažins korupciją - balsavimo internetu sistemos sukūrimas, viešųjų pirkimų priežiūros stiprinimas, geresnis valstybės tarnautojų interesų deklaracijų tvarkymas, antikorupcinio švietimo plėtra ir kita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.