Policininkai Vilniuje prašė neduoti kyšio

L.Pernavas V.Kudirkos aikštėje susirinkusiems vilniečiams sakė, jog policininkams šiais metais buvo siūlomi kyšiai nuo 20, 30 litų iki 40 tūkstančių litų.

V.Kudirkos aikštėje policijos paeigūnai mokė, kaip neduoti kyšio.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Kudirkos aikštėje policijos paeigūnai mokė, kaip neduoti kyšio.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Dec 9, 2014, 1:11 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:44 PM

L.Pernavas V.Kudirkos aikštėje susirinkusiems vilniečiams sakė, jog policininkams šiais metais buvo siūlomi kyšiai nuo 20, 30 litų iki 40 tūkstančių litų.

„Vidurkis yra apie 500 litų. Dažniausiai kyšį siūlo 20 - 30 amžiaus vyrai. Dažniausiai siūloma kyšis, siekiant išvengti atsakomybės už kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, ypač už vairavimą išgėrus alkoholio“, - tipinį kyšio davėjo portretą piešė L.Pernavas.

Nors kyšius daugiausiai duoda vyrai, V.Kudirkos aikštėje stovėjo išpurvintų moterų figūros. Vienas renginyje dalyvavusių pareigūnų paaiškino, kad nepavyko gauti vyriškų manekenų.

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius paaiškino, jo didelės, per 10 tūkstančių litų siekiantys kyšiai siūlomi ne už KET pažeidimus, o siekiant nutraukti baudžiamąjį persekiojimą, užmerkti akis prieš nusikaltimus.

Dažniausiai dideles sumas siūlo už rankos nutverti kontrabandininkai, nelegaliai gabenantys cigaretes, alkoholį, degalus. Praėjusiais metais pareigūnams buvo siūlomas 80 tūkst.Lt kyšis.

D.Malaškevičius sakė, kad šiais metais Imuniteto valdyba išaiškino 117 korumpuotų pareigūnų – 10 proc. daugiau, nei pernai.

„Bet tai nereiškia, kad kyšininkavimo atvejų policijoje daugėja. Tiesiog kovai su korupcija policijos viduje buvo skirta daugiau pajėgų“, - kalbėjo Imuniteto valdybos viršininkas.

Jo teigimu, kyšiais dažniau susigundo vyresnio amžiaus policininkai – tie, kurie darbą policijoje vertina ne kaip profesinį pašaukimą, o kaip papildomą pajamų šaltinį, galimybę paimti kyšį.

„Neduokite, tai ir neims“, - visuomenę auklėjo L.Pernavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.