Prašo vetuoti „rinkėjus apgaudinėti leidžiantį įstatymą“

43 Seimo nariai prašo Lietuvos

Seimo salė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo salė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:20 PM

Įvairių frakcijų Seimo nariai savo rašte Prezidentei teigia, kad šiuo įstatymu sudaryta galimybė apgaudinėti rinkėjus – partijai ar rinkimų komitetui į sąrašus rašyti asmenis, kurių pareigos nesuderinamos su savivaldybės tarybos nario pareigomis, iš anksto žinant, kad šie asmenys tarybos nariais nedirbs ir, sumokėjus už juos rinkimų užstatą, bus garantuoti, kad užstatas bus grąžintas, nes minėtu įstatymu siūloma panaikinti partijos atsakomybę.

„Į savivaldybių tarybų rinkimų sąrašus rašomi Seimo nariai, seniūnai, kiti savivaldybių administracijos darbuotojai, kurių pareigos nesuderinamos su tarybos nario pareigomis, – dažnai tėra tik jaukas, galintis patraukti rinkėjų dėmesį“, – sako kreipimosi iniciatoriai.

Raštą Prezidentei pasirašę Seimo nariai akcentuoja, kad kiekviena partija ar rinkimų komitetas privalo prisiimti atsakomybę už rinkimų sąrašo suformavimą, nes kandidatas neatsiranda sąraše savaime, be partijos pritarimo.

Jie atkreipia dėmesį, kad savivaldybių tarybų rinkimų kampanija jau prasidėjo 2014 m. spalio 1 d., o Rinkimų į Europos Parlamentą bei kituose įstatymuose apibrėžiama, kad, likus mažiau nei šešiems mėnesiams iki rinkimų, neturi būti daromi įstatymo pakeitimai.

„2014 m. gruodžio 4 d. Seime priimtame įstatyme daromos pataisos likus nepilniems trims mėnesiams iki rinkimų – taip bus klaidinama visuomenė ir pažeidžiamas Valstybės politiko elgesio kodeksas“, - sako Seimo narė Rima Baškienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.