Dėl viruso uždaromas Vilniaus mokyklos padalinys

Vilniaus Genio pradinėje mokykloje kilo panika dėl virusinio susirgimo, mat per pastarąją parą į medikus kreipėsi septyni mokyklos moksleiviai. Iš viso jų mokykloje mokosi 700.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Dec 10, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:10 PM

„Šiuo metu situacija stabili, nė vienas mūsų mokyklos mokinys jau nebėra gydomas intensyvios priežiūros palatoje. Turiu pripažinti, kad ir pati sureagavau jautriai. Esama pradinė mokykla, vaikai yra nedideli – 7-11 metų, tėvai taip pat sureagavo labai jautriai ir dalį vaikų pasiėmė“, – kalbėjo mokyklos direktorė Stasė Vebrienė.

Jau 25-erius metus mokyklai vadovaujanti pedagogė teigė, kad jos kolegos iš kitų ugdymo įstaigų teigė, kad ir jų mokyklose siaučia virusiniai susirgimai.

Pasak S. Vėbrienės, vaikai skundėsi galvos skausmais, virškinimo sutrikimais. Pedagogė akcentavo, kad tikslesnės išvados apie mokinių susirgimus bus pateiktos tuomet, kai medikai sulauks tyrimų rezultatų.

Lrytas.lt žiniomis, gruodžio 11-12 dienomis dėl neaiškaus viruso bus uždarytas Genio mokyklos padalinys Blindžių gatvėje. Miglos gatvėje esančioje mokykloje šiomis dienomis pamokos vyks.

Pasveikti padėjo koncertas

Pedagogė juokavo, kad viskas prasidėjo nuo jos pačios reakcijos: „Veikiausiai triukšmas kilo tuomet, kai supanikavo direktorė, iš paskos tą padarė mokytojai ir vaikai.“

S. Vėbrienė pasakojo, kad vis tik būta ir stebuklingo pasveikimo atvejų: „Viena mama pusę dešimtos ryte iš mokyklos išsivedė vaiką, bet po kurio laiko sugrįžo. Išsigandome, kas nutiko, bet mama paaiškino, kad mergaitė paskui pasijuto geriau, o dar prisiminusi, kad bus ir koncertas pareikalavo grįžti atgal į mokyklą.“

Vaikai gyvena skubančių tėvų gyvenimą

Pedagogės teigimu, tėvai, jei vaikas namuose pasiskundė, kad jaučiais prastai, jo į mokyklą leisti nederėtų, bet prieš tai, anot jos, tėveliai turi gerai įsitikinti, ar negalavimo priežastis nėra tiesiog nenoras eiti į mokyklą. „Kartais pasiklausus, ką iš tiesų vaikui skauda, po kurio laiko jis apsigalvoja ir netikėtai pasveiksta“, – kalbėjo pašnekovė.

Mokyklos direktorė teigė, kad vaikai neretai pamiršta, o ir namuose dažnai nėra primenama, kad būtina plauti rankas. „Vaikas atėjęs į mokyklą nežino, kad prieš valgį rankas reikia plauti su muilu. Tėvai vaikus pasiima iš mokyklos ir toliau skuba tvarkyti visokių reikalų į didžiuosiu prekybos centrus. Tie vaikai gyvena savo suaugusių tėvų gyvenimą, o kartu ir būna tokioje aplinkoje, kur pasigauti virusą vienas juokas“, – sakė pedagogė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.